Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chystá Rapid ‚‚Sportback‘‘

Diskuze (79)
Ani kombi, ani sedan. Podle našich informací doplní základní verzi Škody Rapid stylový hatchback, zatím označovaný jako „sportback“.

Škoda Rapid se představí za sedm týdnů na autosalonu v Paříži (na Auto.cz ale už nyní najdete test Rapidu 1,6 TDI a první dojmy z Rapidu 1,2 TSI). Oficiální výstavní premiéru bude mít karosářská verze liftback, typická pro značku Škoda.

Naše zdroje v automobilce ale potvrzují, že Škoda už pracuje na další verzi. Pracovně se ji říká „sportback“ po vzoru pětidveřového Audi A3 Sportback. Nová verze Rapidu by totiž neměla být klasickým hatchbackem, jak naznačoval koncept Vision D, ale ani plnohodnotným kombi.

Důvod tohoto řešení je jednoduchý: Škoda nabízí už tři kombíky a existuje obava, že by Rapid Combi odlákal zákazníky připravované třetí generaci Octavie Combi. Místo toho chce mladoboleslavská automobilka zkusit novou karosářskou formu, snad obohacenou i o sadu ochranných plastů ve stylu řady Scout.

To ale prý neznamená, že by kombi odvozené od Rapidu bylo definitivně mimo hru. Možná přijde později, až se model Rapid pevněji usadí mezi Fabii a Octavii.

Naše fotomontáž ukazuje, jak by mohl nový Rapid Sportback. Co na něj říkáte? Uvítali byste v nabídce Škody takový model?

Diskuze (79)
14. 8. 2012 19:59
Re: sport
Ale já nechci >:D
14. 8. 2012 19:58
Re: sport
Nic jsem nemazal, pouze jsem přepnul s firemního na osobní účet ;-\
14. 8. 2012 19:51
dnes
mě na dálnici dva maskovaní předjeli, takže něco na tom bude
14. 8. 2012 16:52
Sportback
Asi tezko. To na fotomontazi je rapid kombi se zadkem superba kombi. Takze spis shooting-brake/break. Na druhou stranu je pravda, ze by rapidu nejaky pseudo kombik slusel. Na klasickych kombicich moc parazitovat nebude, ale par novych zakazniku by zlakat mohl. Je ale potreba si ujasnit kam vlastne rapid patri. Od zacatku je koncipovan jako auto na pomezi malych vozu a nizsi stredni, tj. mezi fabii a octavii, nebo mezi cliem a meganem, ci mezi aveem a cruzem, nikoli jako konkurent uvedenych vozidel.
Avatar - Katikakus
14. 8. 2012 16:29
Re: sport
Chapu, ze je nad tve sily napsat prispevek napoprve, proto je tady ovsem tlacitko editovat, ktere slouzi k uprave uz napsaneho prispevku. Zkus ho nekdy pouzit...nemusis pokazde zakladat prispevek novy. ;-)