Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Volkswagenu nevyloučil jednání o spojení s Fiat Chrysler

redakce AUTO.CZ
Diskuze (63)
Generální ředitel německé automobilové skupiny Volkswagen Matthias Müller nevyloučil jednání se šéfem italsko-americké skupiny Fiat Chrysler Sergiem Marchionnem o možném spojení.

Volkswagen bude mít po rozšíření francouzské PSA Group o evropskou divizi americké GM v Evropě ostřejší konkurenci v době, kdy má jeho vlajková značka stále problémy kvůli předloňskému emisnímu skandálu.

Marchionne minulý týden na autosalonu v Ženevě řekl, že dohoda o převzetí německého Opelu, kterou PSA oznámila před týdnem, by nakonec mohla Volkswagen přesvědčit, aby se zajímal o spojení s jeho společností. Šéf Volkswagenu to ale v Ženevě odmítl.

Dnes však Müller signalizoval změnu postoje. "Nikdy jsem neřekl, že spojenectví s jiným partnerem je jednou provždy vyloučeno, jen jsem řekl, že v této chvíli nemám s panem Marchionnem žádné kontakty," řekl dnes Müller novinářům po tiskové konferenci k loňským výsledkům své skupiny.

"Bylo by velmi užitečné, kdyby pan Marchionne sdělil své úvahy také mně a nejen vám," uvedl Müller. "Budoucnosti Volkswagenu ale věřím, ať s Marchionnnem, nebo bez něj," citovala ho agentura Reuters.

Provozní zisk skupiny Volkswagen se loni před odpisem jednorázových nákladů zvýšil o 14 procent na rekordních 14,6 miliardy eur (395 miliard Kč). Automobilka loni dodala na trhy rekordních 10,3 milionu aut a vystřídala japonského konkurenta Toyota Motor v čele světového automobilového trhu.

Volkswagen uvedl, že se mu podařilo vyrovnat se s náklady na skandál s falšováním testů emisí a že jeho cílem je výsledky hospodaření v letošním roce dál zlepšit. Upozornil nicméně, že hlavní značka VW má stále problémy a její provozní zisk se snížil o více než deset procent.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (63)
Avatar - N6600
16. 3. 2017 11:35
Re: Nemecko a VW
Ano, bola to ironia :-)
Avatar - Beefcake
16. 3. 2017 09:44
Re: Podařilo vyrovnat se s náklady na skandál s falšováním t
A co este tie renty vedeniu, ze ?
Teba musi strasne stvat, ze je VW napriek vsetkemu v zisku.
16. 3. 2017 07:25
Re: FCA
>:D ( :yes: )
Avatar - twistedTSD
15. 3. 2017 21:59
Re: FCA
Motorizace Fiatu se vždy řadily k nadprůměru (až na výjimky), ale jinak? V USA jsou značky FCA spíše symbolem opaku a takové 500L kraluje snad všem tamním žebříčkům nespolehlivosti a nekvality. [odkaz] V Evropě to dlouhodobě není o mnoho lepší. Tady opravdu není o čem se bavit.
Avatar - praděda7
15. 3. 2017 21:42
Re: Nemecko a VW
Co máš proti Jarmilce Šulákové...velké Moravance z Valašska? ;-)