Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Showroomy duchů. Takhle to dopadne, když prodejce aut skončí

David Bureš
Diskuze (14)
Dávno neprodávaná auta s minimem kilometrů na svém kontě, která postupně zapadají prachem. Tak nějak to vypadá v opuštěných prodejnách aut.

Prodejce aut si obvykle představujeme jako prostor obsazený těmi nejnovějšími modely aut, které jsou do posledního detailu vyleštěné. Stačí ale málo, pokles prodejů nebo jiný problém, a obraz se změní, z vyvoněného showroomu se stane zaprášené místo s dávno zašlou slávou. Právě prodejny s takovým pohnutým osudem najdete v přiložené fotogalerii.

Mnohé takové showroomy se nacházejí v Severní Americe, kde se kvůli vcelku nízkým cenám aut některým prodejcům ani nevyplatilo prodávat automobily, které jim zůstaly na skladu.

To je třeba případ někdejší prodejny BMW v městě Oakville, v kanadské provincii Ontario. V roce 1988 prodejce nazvaný Citation Motors ztratil licenci k prodeji aut. Než aby však majitel budovu včetně aut prodával, nechal obě ležet ladem, výsledkem čehož je opravdu neobvyklý pohled. Na místě zůstal sedan tehdejší řady 5 (E28) nebo kupé 635CSi, a to včetně původního vybavení showroomu.

Ještě starší vozy najdeme u vybydleného prodejce vozů značky Chrysler v americkém East Liverpool ve státě Ohio. Ten spolu s dalšími prodejnami vlastnil jistý Basil Mangano, který je však před odchodem do důchodu v roce 1998 prodal. Na prodejnu Chrysleru se ale zřejmě tak nějak zapomnělo... Na místě tak zůstalo několik desítek aut různých značek.

Showroom duchů najdeme také třeba na Kypru. V jeho případě je důvodem turecká okupace ostrova v roce 1974, která ho rozdělila na dvě části. Spolu s tím se rozdělila i mnohá města, přičemž v místě hranic zůstaly budovy opuštěné – právě třeba prodejna vozů Toyota. Na místě tak zůstávají zaprášené corolly a celicy ze sedmdesátých let.

David Bureš
Diskuze (14)
25. 10. 2016 15:31
Re: Aj škodovky sa nájdu...
Kde jsou ty škodovky?
Avatar - pumpkin
25. 10. 2016 09:10
Re: Aj škodovky sa nájdu...
Je to z Facebooku a autá sa nachádzajú niekde v Česku. Boli predmetom insolvencie, tak ich zamurovali v nejakej skrachovanej fabrike. Viac ti k tomu neviem povedať.

Tiež by ma ale zaujímali podrobnosti tohto prípadu. Viem si predstaviť, že ich tam kvôli exekúcii zamuroval sám majiteľ podľa princípu keď ich nebudem mať ja, nebude ich mať nikto :D
Poznám chalana, ktorý jazdí na staršom Saabe a po celom aute má také plastové čierne štuplíky, niečo podobné ako majú vládne limuzíny na vlajočky, len teda má to aj na dverách aj vzadu. Vraj bolo auto predmetom exekúcie a predošlý majiteľ si povedal, že keď do auta navŕta diery, auto mu nechajú. :D Zjavne mu to nevyšlo.
25. 10. 2016 08:11
Re: Aj škodovky sa nájdu...
Asi bys měl uvést nějaké podrobnosti - to ti stojí ve sklepě? Google tu fotku nezná...
25. 10. 2016 07:18
Re: Recyklat
Jo tak je to mozne, ze to neni zdejsi recyklat, ale recyklat z ceskeho tisku. Na idnesu uz byl pred 5 lety i s fotkama
[odkaz]
Avatar - pumpkin
24. 10. 2016 22:00
Aj škodovky sa nájdu...
;-)
[odkaz]