Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda AllDrive 4x4 pouze pro vybrané trhy

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Ve stínu MissionL se ve Frankfurtu představila akční řada AllDrive.

Škoda chce více zviditelnit svou pozici jednoho z největších dodavatelů vozů s pohonem všech kol na trhu. Poslouží jí k tomu několik akčních modelů, které budou mít společný název AllDrive.

Jde o jedno z chráněných jmen, které automobilka před časem zaregistrovala v databázích patentových úřadů v ČR a v Evropě.

Akční modely AllDrive 4x4 jsou od léta dodávány na vybrané trhy, například na německý nebo na švýcarský. Český zákazník si zatím musí počkat.

Automobilka na IAA představila Yeti AllDrive, Octavii AllDrive a Superb AllDrive, tedy všechny modely, které lze dodat s pohonem všech kol.

Yeti AllDrive přijede s černostříbrnými 17palcovými koly Annapurna z lehké slitiny a paketem pro špatné cesty. Prahové lišty a plaketky odkazují na provedení AllDrive, střední části střešních nosičů jsou eloxované. Interiér zdobí kryty pedálů z ušlechtilé oceli a sedadla se specifickým potahem středové části.

Octavia AllDrive bude dodávána výhradně s karoserií kombi a pohonem všech kol. Ve standardní výbavě jsou 16palcová kola Draconis z lehké slitiny, paket pro špatné cesty a asistent rozjezdu do kopce. Specifická jsou rovněž sedadla, shodná s modelem Octavia Scout. Celkový dojem z vozu dokreslují designové prvky jako kryty pedálů z ušlechtilé oceli, vkládané tkané koberce se specifickým obšitím, střešní nosič ve stříbrné barvě nebo prahové lišty s názvem akčního modelu 4×4 AllDrive. Nápis je umístěn rovněž na blatnících v podobě ozdobné plaketky.

Superby AllDrive se odlišují 17palcovými dvoubarevnými koly Calisto z lehké slitiny a stejnými prvky výbavy, které dostaly Yeti AllDrive a Octavie AllDrive.

Nová metalická barva karoserie béžová Safari je exkluzivně vyhrazena pro edici AllDrive.

Ondřej Láník
Diskuze (18)
17. 9. 2011 12:49
Re: Trhy...
Ano.
Avatar - LEGOPARK
17. 9. 2011 12:15
Re: Divne
Ten zvyseny podvozok sa mi nezda, ale nestudoval som cennik.
Avatar - asfalt
17. 9. 2011 11:24
Re: Trhy...
To je mi další novinka, Škoda je česká automobilka? ;-)
Avatar - boost.
17. 9. 2011 10:09
Re: Divne
Myslim, ze v tom je zvyseny podvozek a kryt na podvozek a prevodovku.
Avatar - ryman
17. 9. 2011 07:02
Re: Ceny
to je mi novinka, že se octavia dělá v sedanu.. >:-[] jinak souhlas