Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chce pracovat na umělé inteligenci. Koupila podíl v izraelském startupu Anagog

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Strategická investice v Anagogu je pro Škodu dalším krokem na izraelské startupové scéně. Spolupracuje hned s deseti startupy z této blízkovýchodní země.

Škoda Auto koupila menšinový podíl v izraelském technologickém startupu Anagog. Izraelská společnost založená v roce 2010 vyvíjí technologie v oblasti umělé inteligence (AI). Tyto technologie již fungují ve více než stovce různých aplikací pro chytré telefony. Škoda to dnes oznámila v tiskové zprávě. Cenu transakce nezveřejnila.

"Strategickou účastí v technologickém startupu Anagog rozšiřujeme své schopnosti a získáváme přístup k novým technologiím. Umělá inteligence v oblasti mobility hraje důležitou roli," uvedl předseda představenstva společnosti Škody Bernhard Maier.

Strategická investice v Anagogu je pro Škodu dalším krokem na izraelské startupové scéně. Automobilka chce využít dynamický vývoj úspěšného startupu, aby dále rozšířila nabídku služeb digitální mobility. Technologie Anagogu analyzují data ze senzorů smartphonu a na této bázi je používají k vytváření vzorků pohybu. Již nyní se technologie používají ve více než stovce různých aplikací pro chytré telefony.

K investici přispěla firma Champion Motors, která je strategickým partnerem a dovozcem vozů Škoda do Izraele. Společnost na konci roku 2017 založila se Škodou společný podnik Škoda Auto DigiLab Israel. Na počátku letošního roku zahájila Škoda DigiLab Israel Ltd kooperaci s deseti startupy, šest projektů je již v konkrétní fázi vývoje projektu. Tyto společnosti se zabývají především vývojem v oblastech umělé inteligence, velkých dat, kybernetické bezpečnosti a senzoriky vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
25. 7. 2018 08:30
Typická škodovka
Typická škodovka, opět investuje tam, kde to není potřeba. Doporučuju od této automobilky nic nebrat, jak se říká : "za hodně peněz, málo muziky" .
24. 7. 2018 18:18
Zbytečný krok
Další zbytečný krok ze strany škodovky. Nové motorizace v nedohlednu, expandování na Indický trh, atd. Těmito kroky u mě škodovka skončila. Beztak je to jen předražený krám, nic víc.
24. 7. 2018 17:29
Re: Škodovka
je to spíše o tom aby nás sledovali, což mi přijde celkem prasárna z jejich strany, toť vše, mně osobně třeba už do baráku škodovka nesmí po tom co jsem za oktávii nechal v servisu pěknej balík
20. 7. 2018 10:58
Neni pozde?
Ted na tom chteji zacit pracovat, ale jini mezitim uz prodavaji poloautonomni elektroauta. Mam takove tuseni, ze se behem par roku automobilovy prumysl obrati vzhuru nohama. Ja osobne jsem jeste donedavna planoval sve pristi auto neco jako BMW 320d, a ted realne planuju ze pujdu do Tesla model 3, pokud se u nas bude prodavat za rozumnou cenu...
20. 7. 2018 09:47
Škodovka
Myslím, že se jedná o další nesmyslný krok,co vy? Spíš to chce se zaměřit na nové motorizace - hybridy, elektrovozy, nebo se pletu?