Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto na ženevském autosalonu 2015 (+video)

Jan Mička
Diskuze (18)
Škoda Auto pro druhý den ženevského autosalonu kompletně proměnila expozici. Ukázaly se zde novinky, které jsme včera neviděli.

Zatímco se první novinářský den nesl na stánku Škodovky v duchu nového Superbu, dnes je již pole vystavovaných modelů rozmanitější. Nejedná se sice o zcela nové vozy, ale atraktivní edice, které doplní stávající mladoboleslavskou flotilu.

Jako první nás zajímala Škoda Fabia Monte Carlo. Edice jako taková je známá již z druhého vydání Fabie, troufáme si však říci, že ostřejšímu designu třetí generace pasuje lépe. Základem je především optický paket zahrnující decentní přední splitter, vnější prahové nástavce, výrazný zadní difuzor a křídlo na víku zavazadelníku. Také litá kola ve velikostech 16 a 17 palců mají specifický design.

Uvnitř Fabie Monte Carlo panuje sportovní atmosféra, kterou navozuje především tříramenný volant s plochou spodní částí a kontrastním prošíváním a sedadla s integrovanou hlavovou opěrkou. Jejich čalounění je podobné jako u Škody Citigo Sport, nám se ale stejně nejvíce libí široká dekorační lišta přístrojové desky v provedení připomínajícím uhlíkové vlákno.

Škoda Octavia RS je výborné auto, v některých jízdních situacích už ale přestává elektronický přední diferenciál stíhat. Řešením je edice RS 230 s výkonem 169 kW (dříve 162 kW) a elektronicky řízeným diferenciálem VAQ na přední nápravě. Jedná se o stejný systém, jaký nabízí například Volkswagen Golf GTI Performance a jak se potvrdilo v redakčním testu, můžeme jej prohlásit za nejlepší GTI vůbec. U Octavie očekávejte nejen liftback, ale také kombi.

Jako poslední nás zaujaly tři zdánlivě obyčejné exempláře Fabia Combi, Rapid Spaceback a Yeti. Stříbrný lak karoserie, kontrastní litá kola a plakety na sloupcích B karoserie však napovídají přítomnost limitovaných modelů Edition, které Škodovka vyrobila na oslavu dvou letošních výročí (120. narozeniny a 110 let od vyrobení prvního vozu). Uvnitř pak najdeme například kožený paket, specifické čalounění sedadel a dekory připomínající kartáčovaný hliník.

Zmíněné modely se objeví na českém trhu v polovině letošního roku, jejich ceny však zatím neznáme. Zajímá nás především základní cena Octavie RS 230. Pokud si jako vzor vezmeme Volkswagen Golf GTI Performance (oproti klasickému GTI je o 26.000 Kč dražší), mohla by nejrychlejší sériově vyráběná Octavia (umí až 250 km/h) stát okolo 675.000 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (18)
5. 3. 2015 11:58
Re: Nic proti Škodě
Nevím, jsem s prezentací autosalonu tady na auto.cz spokojený.
5. 3. 2015 09:29
Re: ORS
Ano, som uneseny z kazdej O3 RS, nadherne auto :yes:
Tato sa lisi vykonom vyssim o 10 koni, diferencialom VAQ, ciernymi 19" diskami, listami na prahoch a farebnym logom na sedackach...
Avatar - Hammunasakra
4. 3. 2015 23:19
Re: Nic proti Škodě
Podle těch článků tipuju že to budou významem i produkcí nějaký nesrovnatelně menší automobilky než škodovka ne? :-)
Avatar - Warrual
4. 3. 2015 23:04
Re: Nic proti Škodě
Počítačovej negramota asi jsem, jen tu nebyla ''velká fotogalerie'' celého autosalonu a prásk! Galerie stánku Škoda i s videem. Jak k tomu příjdou ostatní. :'-(
Avatar - Warrual
4. 3. 2015 23:00
Re: elektro izolační páska
to není páska >:D