Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric dodává nové trolejbusy pro Rumunsko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Škoda Electric získala novou exportní zakázku na dodávku trolejbusů pro rumunské město Galati.

Společnost Škoda Electric novou zakázkou navazuje na loňskou dodávku celkem čtrnácti vozidel typu Škoda 26 Tr pro rumunské město Galati. Tato dodávka měla hodnotu zhruba 150 milionů korun a všech čtrnáct trolejbusů má být v současnosti v pravidelném linkovém provozu.

Nová smlouva se týká dodávky tří trolejbusů Škoda 26 Tr a obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch k tomu dodal, že dopravní podnik Transurb ve městě Galati plánuje další obnovu vozového parku trolejbusů, stejně jako rozvoj související infrastruktury. Trojice nových vozidel bude dodána do Rumunska v letošním roce.

Dvounápravové trolejbusy Škoda 26 Tr využívají karoserie polských autobusů Solaris řady Urbino. Vozidla s celkovou délkou 12.000 mm šířkou 2550 mm a výškou 3450 mm disponují maximální kapacitou 102 cestujících. Pohonnou jednotkou je zde elektromotor o výkonu 160 kW a maximální rychlost je 65 km/h.

Vozidla pro Galati disponují klimatizací prostor pro cestující i řidiče, mají moderní informační systémem s kamerami a automatickým počítáním cestujících.

Pro dopravce má být provoz nových trolejbusů podle Škoda Electric výhodný z ekologického i ekonomického hlediska. Trolejbusy jsou totiž vybavené superkapacitory, které umožňují rekuperaci brzdné energie ve vozidle, a tím se sníží celková spotřeba vozu.

Pavel Kuch, obchodní manažer Škoda Electric, v souvislosti s dodávkami vozidel pro Galati uvádí, že to není jediný úspěch na rumunském trhu a připomíná dodávky více než padesáti trolejbusů do rumunských měst Temešvár a Baia Mare.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)