Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První skica nové Škody Fabia! Láká na premiéru v Ženevě

Jan Mička
Diskuze (60)
Škodovka láká na premiéru modernizované Škody Fabia první skicou. Debut vůz čeká na březnovém autosalonu v Ženevě.

V pondělí Autorevue informovalo o potvrzení premiéry modernizované Škody Fabia na autosalonu v Ženevě, dnes už máme k dispozici první designový nástřel toho, jak bude vůz vypadat. Jedná se o kresbu, kterou automobilka Škoda vypustila do světa jako lákadlo.

Na přídi si všímáme užších diodových světlometů, poupravena bude i maska chladiče. Vzhled zadních partií zatím zůstává tajemstvím, ale my už víme, že ani zde nebudou diody chybět. Podle mladoboleslavské automobilky se máme dočkat i nových Simply clever řešení, na podrobnosti o těchto inovacích si ale musíme počkat.

A interiér? I ten je zatím zahalen tajemstvím. Očekávají se změny přístrojové desky, ale také infotainmentu, jenž stále sází na klasická tlačítka. Změn by se mohla dočkat i klimatizace, která je v aktuálně prodávané Fabii stále jednozónová.

V nabídce motorů je pravděpodobné vyškrtnutí tříválce 1.4 TDI, litrové TSI zůstane ve dvou výkonnostních provedeních. To vyšší by mohlo dosáhnout na 85 kW, tedy stejně, jako se aktuálně nabízí v Octavii. Vyloučeno není ani doplnění nabídky o patnáctistovku TSI, která pravděpodobně dorazí v rámci mezigenerační obměny za dva roky.

Jan Mička
Diskuze (60)
22. 1. 2018 14:31
Interiér a kvalita dílů se musí zlepšit
Koncern má problém vyrobit interiér, který by byl útulný a příjemný. Exteriér to nezachrání. Pak bych se vyvaroval používat levné díly z asie a pl, protože to snižuje kredit značky pod úroveň Korejců a Dacie. Jamile příjde lepší interiér z Dusteru do Sandera, bude Sandero vlastně lepší volba, než Fa3 :-) Více místa, měkčí odpružení, cena bez konkurence, záruka podobná a motor 0,9 TCE za cenu 1.0 MPI ve Fa. V Dusteru navíc stále v nabídce fajnová atmosféra 1.6Sce :-)
Avatar - Barrichello
22. 1. 2018 14:19
Sbohem a šáteček
diesly už v téhle generaci nebudou, to budou milovníci sazometů plakat a budou muset jít kupovat něco jiného >:D
19. 1. 2018 09:34
Re: Zákulisní info...
Tak to bych se s tebou už mohl dohadovat, že takovou roli nehraje Škoda, ale Seat, který ti nenabídne auto na úrovni Superbu, zato ti ale dává MPV... Pokud prostě považuješ Škodu v jakémkoli ohledu za lacinou oproti VW, tak je potom budget úplně celý mainstream ... a VW asi prémie...
19. 1. 2018 07:23
Re: Zákulisní info...
Sedel si v oboch, podľa toho čo píšeš ani nie. V Cliu nedám za seba autosedačku s dcérou, v capture to bolo bez problémov. Kufor je taký aký je , na strane druhej máš posuvnú zadnú lavicu, prípadne si spravíš dvojité dno a máš podlahu zarovno s nakladaciou hranou ;-)
Avatar - white label
19. 1. 2018 00:27
Re: Zákulisní info...
To zní moc japonsky (Kamiqaze), to spíš FABIQ jako nástupce Fabie s novým inteliqentím pohonem 4x4.