Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq se opět poodhaluje. Tohle jsou detaily nejmenšího boleslavského SUV

Stanislav Kolman
Diskuze (20)
Stěžejní novinkou na stánku Škodovky v Ženevě bude městské SUV Kamiq. Ještě před strhnutím plachet se ale poodhaluje na dalších snímcích.

Široká veřejnost bude mít na ženevském výstavišti hned několik důvodů, proč navštívit stánek mladoboleslavské automobilky. Najdeme tu třeba novou Scalu, která se zatím ukázala jen úzkému okruhu novinářů při prezentaci v Tel Avivu. Chybět nebude ani koncept elektrického crossoveru Vision iV, jenž navazuje na Vision E a tvoří předobraz elektrické budoucnosti Škodovky.

Video se připravuje ...

Zásadní novinkou však bude i Škoda Kamiq, nejmenší sourozenec SUV Karoq a Kodiaq, o kterém se v posledních dnech tolik hovoří. Už je to nějaký pátek, co Škodovka prozradila, že městský crossover se bude jmenovat stejně jako auto obdobného stylu pro Čínu, byť společného nemají takřka nic. Posléze značka ukázala také interiér, který pokračuje v koncepci nastolené Scalou a kabiny jsou od sebe takřka k nerozeznání.

Již včera koloval sociálními sítěmi detailní záběr na přední světlomety. Všimnout si můžeme LED světlometům s dynamickými směrovkami, které Kamiq jako první škodovka dostane vpředu i vzadu (Scala je má pouze vzadu). Mladoboleslavští navazují na aktuálně nastolený trend a Kamiqu rozdělují světlomety, ty hlavní najdeme pod výše zmíněnou linkou. Takové řešení je určitě příslibem zajímavé světelné show, na druhou stranu nejde o nic světoborného. Řešení s úzkou linkou a oddělenou hlavní lampou nechává vzpomenout třeba na poslední modely francouzského Citroënu.

Dnes automobilka přidala další snímek. Ukazuje masku chladiče, která je spojena s předními světlomety a dostala chromovaný rámeček. Jde tedy o řešení, které je hodně podobné nové Scale.

Jen dodejme, že autosalon v Ženevě startuje už 5. března, kdy se Kamiq a další novinky Škodovky oficiálně představí světu. Redakce Auto.cz bude na výstavišti již v průběhu nultého dne, takže se můžete těšit na bezprostřední dojmy od samotného začátku.

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Doporučujeme

23. 2. 2019 09:40
Městské SUV
SUV je marketingový buzzword, který "táhne". A protože obecně se SUV do města příliš nehodí, ale drtivá většina lidí s SUV ve měste jezdí, tak se přidá "městské", aby byl zákazník ujištěn, že si kupuje to správné auto. SUV ve měste je stejná stupidita, jako MTB ve městě nabo na asfaltové / štěrkové cyklostezce.
Avatar - rokyta.p
22. 2. 2019 15:07
Re: Jo
Zájem nezájem, pokud na tom něco výrazně nezmastí. Tak Kamýk (nad Vltavou) krásně zapadne do městského schématu. Mini Cross over je to co tu chybělo. Jen se mírně obávám, aby lidé nebyli zbytečně konzervativní. Za mě :yes:
Avatar - Emel
22. 2. 2019 14:29
Re: HON na DÍZLPRASATA ZAČÍNÁ ;)))))))
Záleží podle jakého zdroje, Focus2move má na prvním místě Pandu... a mně se jejich čísla líbí víc.
Avatar - AntonioKekelli
22. 2. 2019 14:13
Re: Jo
Jsme v Čechách, na českém webu a Škoda Auto je nejúspěšnější domácí automobilka, nedivte se že právě jí je zde věnován největší zájem. Pokud vám to vadí, nemusíte to přeci číst. :-)
Avatar - Ozzman
22. 2. 2019 14:09
Re: Další čtyřoká zrůda
>:-[]