Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq poprvé zcela bez maskování! Na co se můžeme těšit? (+video)

Jan Mička
Diskuze (127)
Škoda přistoupila na postupné odhalování modelu Kodiaq. První snímky ukazují detaily karoserie zcela bez maskování.

Nová Škoda Kodiaq se už poměrně dlouho prohání po českých silnicích, zatím jsme však viděli pouze maskované prototypy a v rámci mezinárodní prezentace v Norsku se dokonce s některými svezli. Stejně jako například v případě třetí generace fabie se značka rozhodla nás napínat a vypustila do světa sérii čtyř fotografií odhalující zajímavé detaily karoserie. Jak je to tedy s těmi dělenými předními světly? Toť otázka, na kterou odpovídá jedna z fotografií.

Hlavní světlomety jsou umístěny výše a poprvé v rámci značky mohou mít plně diodovou techniku, dvojice menších světel je pod nimi a je jasně oddělená linií táhnoucí se po celé šířce předního nárazníku. Škoda v tiskové zprávě hovoří o atletických tvarech, které jsou patrné zejména z bočního pohledu. Výrazná linka se táhne vysoko nad bočními klikami a končí nad zadními svítilnami, jež tvoří diody už v samotném základu. Vzadu se ale zatím překvapení nekoná – „lampy“ totiž zatím působí pouze jako evoluce těch, které používá superb, a připomínat mohou také Seat Ateca.

Vůbec první sedmimístné SUV s okřídleným šípem ve znaku má nabídnout obrovské množství vnitřního prostoru. Pětimístná verze disponuje zavazadelníkem o základním objemu 720 litrů a 2065 litrů dostanete po sklopení zadních opěradel, to ale ještě není všechno. Zadní sedadla lze podélně posouvat i polohovat a pravé přední umožňuje i překlopení opěradla vpřed (od faceliftu v roce 2013 to umí i yeti). Zapovězen proto není ani převoz až 2,9 metru dlouhých předmětů.

S novým modelem přichází řada zajímavých elektronických hraček. Navigace umí v reálném čase reagovat na dopravní podmínky, systém Area View, který známe z nového Volkswagenu Tiguan nebo Seatu Ateca, zase prostřednictvím čtveřice širokoúhlých kamer zobrazuje okolí vozu (vpředu i vzadu se záběrem 180°) a umožní na něj nahlížet z ptačí perspektivy. V rámci značky je novinkou asistent pro jízdu s přívěsem – během couvání umí kodiaq sám převzít řízení a automaticky vás navede k oji přívěsu. Třešinku na dortu pak představuje systém Care Connect sloužící pro vzdálený přístup a asistenci. Je-li aktivován airbag, vůz se sám spojí s centrálou a přivolá pomoc.

Škoda Kodiaq se poprvé představí již 1. září v Berlíně, následně si z kraje října odbude světovou premiéru na autosalonu v Paříži, a nedlouho na to se podívá také do České republiky. Tuzemská premiéra je plánována na 18. října (proběhne v pražském Karlíně) a veřejnost vůz bude moci prohlédnout na výstavě Designblok ve dnech 27. -31. října. První dodávky zákazníkům jsou plánovány na únor příštího roku.

Jan Mička
Diskuze (127)
Avatar - twistedTSD
13. 8. 2016 11:51
Re: co to zverejnujete .... ?????????????????
Vůbec tě nezajímá, a proto jsi na to klikl, vložil komentář a podpořil vznik dalších článků. Dobře ty.
13. 8. 2016 11:48
Re: Nejlevnější verze
Za 22.ooo€ hrozí tak akorát speální eko - greenline entry - bez klimatizace (zvyšuje spotřebu) a s 3 hrnkem 1.0 Tsi :-)
Avatar - vabis
12. 8. 2016 20:07
Re: Světla
superb ma prave svetla hezke, to spis kritizuj sterilni vnitrek
12. 8. 2016 19:36
Re: co to zverejnujete .... ?????????????????
Nezajímá, klikáš, diskuteješ.....tak nečti. Mě co nezajímá, nečtu.
12. 8. 2016 13:14
Re: cekal snad nekdo
a cakal snad niekto od trapnej Skodovky, ze ma na nieco lepsie ako najat toho slovenskeho vandraka? >:D