Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda očekává dvoutisícího zájemce o Superb

Martin Šidlák
Diskuze (23)
Dvoutisícího kupce modelu Superb očekávají v nejbližších dnech dealeři Škoda. Mladoboleslavská automobilka připravila při této příležitosti limitovanou sérii „Celebration“, která vychází z modelu Classic.

Dvoutisícího kupce modelu Superb očekávají v nejbližších dnech dealeři Škoda. Mladoboleslavská automobilka připravila při této příležitosti limitovanou sérii „Celebration“, která vychází z modelu Classic. Součástí základní výbavy je například automatická klimatizace "Climatronic", 16“ kola z lehkých slitin "Orbit" nebo metalická barva. Model bude dodáván s benzínovým motorem 1.8 T/110 kW (698.800 Kč) nebo turbodieselovými motory 1.9 TDI PD/74 kW (rovněž 698.800 Kč) a 1.9 TDI PD/96 kW (744.800 Kč).

Přestože dlouhodobá budoucnost Superbu je po posledních prohlášeních vedení koncernu VW nejasná, na českém trhu si zatím nevede špatně. Podle prodejních statistik je v kategorii limuzín střední a vyšší střední třídy v současnosti nejprodávanějším vozem a v celkových prodejích zaujímá deváté místo.

Škoda Superb se prodává už ve všech zemích Evropy. Ve statistikách prodeje dosáhla kromě České republiky prozatím nejlepších úspěchů ve Francii, Španělsku, Velké Británii a na Slovensku. Úspěch zaznamenala zejména na britských ostrovech, kde byla Asociací skotských automobilových novinářů vyhlášena „Luxusním vozem roku“ a v anketě porazila i takové vozy, jako Renault Vel Satis či Mercedes-Benz třídy E.

Martin Šidlák
Diskuze (23)