Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS vyzvala na souboj… vystřelený šíp!

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Napadlo vás někdy, jestli jde vystřelený šíp chytit holou rukou z jedoucího auta v rychlosti přes 200 km/h? Nás tedy ne, ale Škodovku ano! A tady je výsledek.

Video se připravuje ...

Po rekordní jízdě Škody Kodiaq RS na Nürburgringu tu máme další zajímavý zápis sportovního derivátu značky, ve kterém by mladoboleslavská automobilka asi jen těžko hledala konkurenci. Octavii Combi RS 245 postavila na start unikátní výzvy: muž na palubě měl z jedoucího auta chytit vystřelený šíp o délce 68 cm!

Nebyl to přitom jen tak někdo – z okénka Octavie se o úspěšné chycení pokoušel Markus Haas, zkušený mazák v oblasti bojových sportů. Šíp vystřelila Laurence Baldauffová, olympionička a úspěšná rakouská lukostřelkyně.

Při rekordním pokusu rozhodovaly maličkosti. Octavia se musela rozpumpovat na rychlost 215 km/h, přičemž vzdálenost mezi lukem a terčem činila 70 metrů. Protože ale šíp neletí ve stejné výšce, ale obloukem, zkrátila se vzdálenost na možnost chycení na pouhých 30 metrů. Úkolem Laurence bylo vystřelil šíp přesně v momentě, kdy kolem ní kombík prosviští.

Na vskutku originální pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů se můžete podívat v přiloženém videu.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
12. 9. 2018 11:02
Re: hmm
asi tak nějak, rádoby hoax zprávy o tom, že prodali nejvíc aut, že suv dosáhli 1 mil aut atp, jen aby lidi koupili a měli to co jejich soused, už je to tragedie ta jejich masivní reklama
21. 8. 2018 16:05
Škodovka
Další snaha o zviditelnění škodovky? Nepřijde Vám, že PR škody už to trochu přehání? >:D článek absolutně o ničem, stále čekám, kdy vyjde článek o nějaké bombě od škodovky, ale zatím marně. Máte to stejně?
20. 8. 2018 23:09
Re: hmm
S tím musím souhlasit v poslední době jen podplácí kde koho aby se drželi stále navrcholu. Přitom už dávno nemají taková auta jako dřív.
19. 8. 2018 16:47
Re: hmm
oni taky nic jinýho neumí, jen posílat fake news atp ... aby to lidi kupovali a mysleli si, že mají něco víc
16. 8. 2018 23:12
hmm
Škodovka opět nezklamala podplacenou reklamou. Co od nich také jiného čekat, kvalitních vozů už se nedočkáme ty už ,mají za sebou před lety...