Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda odhalila kompletní menu ženevského autosalonu. Prozradila další motorové změny

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Mladoboleslavská automobilka se stejně jako ostatní pečlivě připravuje na blížící se autosalon v Ženevě. Kromě aut samotných přiveze i jiné inovace.

Na posledním velkém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem jsme si mohli prohlédnout studii Vision E, jež představuje vizi prvního masově vyráběného elektromobilu značky. Hlavní hvězdou Ženevy bude také studie SUV, ale tentokrát Vision X, která je předobrazem malého městského crossoveru.

Není to však jediná novinka, kterou mladoboleslavští do Ženevy dopraví. Chybět nebude ani modernizovaná Fabia, která se nově nabízí jen se zážehovými tříválci. Prvně tak dostaneme možnost prozkoumat drobné retuše exteriéru, které čítají LED světlomety vpředu a vzadu. Jak již víte z oficiálního odhalení, prodejně úspěšný vůz dostane i nová řešení v podobě asistenčních systémů.

Dalším modelem na stánku Škodovky bude největší SUV Kodiaq ve výbavě Laurin & Klement, která se stane absolutní špičkou nabídky. Vyznačuje se 19“ koly z lehkých slitin, chromovanou maskou chladiče či specifickými nárazníky. Pozmění se i paleta motorů, nově budou k dispozici dvě zážehová TSI – patnáctistovka s výkonem 110 kW a dvoulitr o 140 kilowattech.

Motorové změny se týkají i dalších modelů – Škoda Superb dostane benzinové 2.0 TSI s výkonem 200 kW, což je o 6 kilowattů méně než současný vrchol nabídky, který se brzy stane minulostí. Změn se dočkala i Octavia RS s možným paketem Challenger Plus. Kromě designových prvků exteriéru a interiéru se nejdůležitější změna týká motoru – ten je nově posílen na 180 kW a dostane aktivní lamelový diferenciál VAQ, což byla doposud výhrada Octavie RS 245. To znamená, že varianta se 169 kilowatty paletu taktéž opouští.

Poslední zajímavostí jsou novinky ohledně digitálního přístrojového panelu. Již před časem jsme se dozvěděli, že jej jako první dostane Škoda Karoq, následně seobjevil v ceníku Kodiaqu a také bestselleru Octavie. Čerstvá tisková zpráva nyní prozrazuje, že tento prvek dostane také vlajková loď Superb.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - Rubb
22. 2. 2018 12:18
Re: Octavia RS
V podstatě současné RS končí a RS245 bude dále značeno jako RS. Pokud mu zůstane i cena ze starého RS (nebo hodně podobná), tak to bude Best option :yes:
Avatar - iudex
22. 2. 2018 12:12
Re: Octavia RS
Zaujímavá taktika, týmto bude na tom ORS v lepšie, ako GTI (non-performance). Popravde ak sa mi niekam hodí slabšia verzia bez samosvoru, je to viac Octavia ako Golf. Každopádne týmto celkom vezmú argumenty niektorým tuná, že O RS nie je hotheč/hotlift, so špérou a 245 koňmi štandardne je to plne konkkurencieschopné ostatným hothečom.
22. 2. 2018 10:41
Re: Octavia RS
Bude.

Sportovní ambice modelu ŠKODA OCTAVIA RS zvýrazňuje elektrohydraulicky ovládaná uzávěrka předního diferenciálu VAQ.
Avatar - iudex
22. 2. 2018 10:26
Re: Octavia RS
A čo VAQ? Bude tam štandardne?
22. 2. 2018 10:12
Re: Octavia RS
Skončí RS 245 a ten motor bude v normální RS.Tak to bylo i u RS 230.