Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda prý zvažuje Superb kupé. Podívá se i do Evropy?

Jan Mička
Diskuze (5)
Model kupé v nabídce Škody Auto zatím chybí, to by se ale mohlo změnit. Podle nejnovějších spekulací by však mohl vzniknout na základě vlajkové lodi Superb.

Dnešní doba přeje automobilům SUV. Tento segment roste, v některých modelech však aby se vyznal čert. Malé crossovery jsou spíše do města, velká SUV mohou mít klidně i sedm míst, a výjimkou nejsou ani kříženci SUV a kupé. Zejména automobilka BMW s nimi slaví úspěch, na záda ji však dýchá Mercedes-Benz, a pozadu nechce zůstat ani Škoda Auto, byť zatím elegantnější variantu na základech kodiaqu pro Evropu nepotvrdila.

Jenom u SUV-kupé to ale končit nemusí. Podle nejnovějších spekulací totiž Škoda Auto zvažuje kupé na bázi vlajkové lodi Superb, avšak nikoliv v klasickém slova smyslu. Mělo by jít o koncernové dvojče nového Volkswagenu CC, který na rozdíl od předchozí generace dostane výklopné zadní víko. Koncernová platforma MQB je v tomto případě jasná věc, podle množství prostoru v superbu by navíc neměl být problém ani s místem pro posádku. Hovoří se možnosti výběru mezi pětimístnou konfigurací a čtyřmi samostatnými sedadly, tak jak to bylo u CC minulé generace.

Automobilka zatím příchod čtyřdveřového kupé na bázi superbu nepotvrdila, nový Volkswagen CC by však měl dorazit už v průběhu příštího roku. Otázkou zůstává, zda by evropští zákazníci škodovky o takový model opravdu stáli. Ti skalní jistě ano, ostatně jenom si vzpomeňte, jaký rozruch před lety způsobil koncept Tudor, který jsme jako jedni z mála měli možnost řídit, kauza Dieselgate už ale dokázala zaříznout větší tutovky. Třeba model Roomster, který byl podle našich informací už v podstatě hotový. Nebo by snad mělo jít o jeden z důležitých modelů pro americký trh? Nechejme se překvapit…

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
15. 11. 2016 08:56
Jasně
kupé, se 4ma dveřma >:D >:D >:D

A s 1,4 - ty jo to bude dělo >:D
15. 11. 2016 08:09
Radšej
poriadny Crossover, pre ženy. Žehličky ako Citigo sa nepredavajú. Coupe nie je pre masy, zákazníci pôjdu radšej po prémiovej značke.
Avatar - Jenik3
14. 11. 2016 18:59
Re: Nejčastější spojení zde na webu....Škoda a PRÝ
Co vic byste zde cekal?
Je potreba splnit plan. Tedy minimalne jeden clanek o ŠA MB za den.
14. 11. 2016 15:56
Nejčastější spojení zde na webu....Škoda a PRÝ
:no:
Avatar - Jaros71
14. 11. 2016 15:35
Pěkné...ale..
Že to auto vypadá dobře? To ano..
Ale chybělo by mi? Těžko..nekoupil bych si ho.
Bude drahé a nepraktické..jako Passat CC.
VW MÁ ALE VYŠŠÍ IMAGE.
Moc reálně tedy takové auto u Škody nevidím.
Raději šup další SUV.
Ty se prodávají jak rohlíky.. :-)