Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Roomster II končí, definitivně! Prý by o ni nebyl zájem.

Jan Mička
Diskuze (158)
Ještě nedávno to se Škodou Roomster II vypadalo velmi dobře, dnes je ale všechno jinak. Podle našich informací Volkswagen celý projekt zrušil. Definitivně.

O Škodě Roomster se v poslední době šířily nejrůznější spekulace – třeba že se výroba opozdí, že je projekt pozastaven do odvolání, nebo že jej jako první dostanou Slováci. Postupně se nám podařilo zjistit, že příprava výroby pokračuje podle plánu a že slovenští prodejci by měli už v listopadu dostat 170 exemplářů – jeden měl být vystaven v showroomu, druhý k dispozici pro testovací jízdy.

Dnes je ale všechno úplně jinak. Podle informace našeho důvěryhodného a velmi dobře informovaného zdroje celý projekt končí jenom chvíli před oficiálním uvedením. Důvodem jsou patrně úsporná opatření, která vedení koncernu Volkswagen zavádí kvůli aféře Dieselgate. Představovali bychom si, že se celá akce dotkne například Phaetonu nebo Veyronu, které byly z historického hlediska velmi ztrátové. Koncern byl ale zřejmě jiného názoru.

Podařilo se nám získat vyjádření Vítězslava Pelce, tiskového mluvčího Škody Auto, který zatím situaci vidí takto: Škoda Auto vnímá na světových trzích stále snižující se poptávku po vozech ze segmentu MPV. Naopak velice dynamicky se jeví rozvoj segmentu vozů kategorie SUV. Z tohoto důvodu bude prioritou značky Škoda posilování modelové palety vozů kategorie SUV. Bližší informace k nástupci modelu Škoda Roomster zveřejníme později.

Škoda Auto tedy zatím ukončení projektu Roomester II nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Pokud se však informace našeho zdroje potvrdí, muselo k „zaříznutí“ druhé generace mladoboleslavského MPV dojít takříkajíc z minuty na minutu. Vždyť vůz už musel být touto dobou dávno hotový, což dokazují také nedávné indicie přímo z našich diskusí (Roomster měl být viděn zcela bez maskování v areálu Volkswagenu ve Wolfsburgu). Sdílel navíc většinu prvků s Volkswagenem Caddy, z našeho pohledu se tedy nejednalo o jednoho z nejvážnějších kandidátů černé listiny koncernu.

Jan Mička
Diskuze (158)
3. 4. 2016 17:42
Roomster ode mě dostal na pr... teda na kufr
Roomster aka předek fábie aslepenený se zmutovaný caddym s podivnými zadnímy světlomety design je velmi špatný ale na druhou stranu :
Mám příbuzného který Roomster vlastní a nemůže si ho vynachválit několika násobnou rodinu do auta v pohodě naloží a díky celkem nízké spotřebě doveze i dost daleko plus si připlatil za tmavě zelenou metálizu a tak už je poté to auto koukatelné ale na delší verzi zlatého dobla nebo novějšího berlinga to z daleka nemá za mně bych dal za design 1 * a za zbytek 4* i tak bych si to nekoupil a spíše šáhl po zmíněném delším doblu ve zlaté :
Avatar - Ada je zase tady
1. 11. 2015 10:41
Rumunstera zabil design první generace
:no:
31. 10. 2015 00:57
Slovensko
Na Slovensku se dela KIA, po vsech strankach mnohem lepsi auta. To muzem Slovensku jen zavidet. Tak proc mela byt premiera zrovna tam? Ze by se Skodovka bala, ze prijde o trh? Snad jen Superb je mozna lepsi nez Optima, ale Rio, Ceed, Sportage... drtej ve svy vtride Skodovku rozdilem tridy a ta ji kouka bezmocne do vejfuku.
30. 10. 2015 23:55
Re: Zajímavá informace
Turan je ošizená plečka. Jen se do ní posadit a cítíš jak se všude šetřilo 8-s . Vyzkoušej novější generaci mpv z francie a budeš valit oči. Frantíci jsou mistři MPV. :yes:
30. 10. 2015 06:36
Re: Zajímavá informace
No s touranem jsem jezdil dva měsíce v létě s náhradním vozem a to auto je strašný. Nepohodlný, leze se tam jak do tanku, malý kufr na vnější velikost, ergonomie ovládání tempomatu nic moc a rádio s navigaci je umístěno nekde u kotníku. K tomu úzký a krátký sedadla a umístění ovladače oken u spolujezdce je zoufalé. Ale motor jel celkem slušně. To scenic v současné a minule generaci byl a je lepší než drahej touran.