Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda zvažuje přesun montáže Roomsteru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Netradiční malé MPV by se napříště mělo vyrábět nikoliv ve Vrchlabí, ale v Kvasinách. Firma podle oficiálního vyjádření zaměstnancům garantuje zajištění pracovního místa.

Automobilka Škoda zvažuje přesun montáže modelu Roomster z Vrchlabí do Kvasin. Vrchlabský závod by tak od roku 2013 mohl vyrábět pouze koncernové převodovky DQ200. Pro až 400 zaměstnanců by to mohlo znamenat stěhování za prací do závodů v Mladé Boleslavi nebo v Kvasinách. Firma podle oficiálního vyjádření zaměstnancům garantuje zajištění pracovního místa.

„Vedení firmy hodnotí možné scénáře změny výrobního programu závodu Vrchlabí, aby udrželo co možná největší počet pracovních míst, a všem zaměstnancům garantuje zajištění pracovního místa v rámci společnosti,“ řekl dnes ČTK tiskový mluvčí Jozef Baláž.

Model Roomster byl k výrobě do Vrchlabí předán z Kvasin v roce 2009. Jeho výroba v podkrkonošském závodu je ale nákladnější, proto firma zvažuje různé varianty. Plánovaná kapacita 1000 automatických převodovek za den znamená snížení počtu pracovních míst z tisíce na zhruba 600. V současnosti se proto podle vyjádření automobilky jedná o možném navýšení této výrobní kapacity až na 1500 převodovek. Otázka, kdy se tak stane, je stále otevřená, záležet bude na budoucí potřebě převodovek.

Jak již dříve v časopise Škodovácký odborář uvedl šéf odborů Jaroslav Povšík, výroba převodovek DQ200 se podle informací z koncernu s ohledem na jejich poptávku přes 1000 za den nezvýší. Odbory se za zachování montáže aut ve Vrchlabí budou zasazovat. Zástupci Podnikové rady zaslali představenstvu dopis se žádostí o zachování výroby vozů v závodu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)