Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart ForTwo pro policii: Získá potřebný respekt?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Ze Smartu ForTwo se nám stal "Smart ForCops" - používat ho bude policie v New Yorku. Měšťáci si polepší, vymění jej za... tříkolky.

Když přijde řeč na americká policejní auta, vybaví se nám kdeco, od Fordu Crown Victoria přes Chevrolet Suburban až po třeba... hummer. Ale třeba obyvatelé New Yorku jsou zvyklí hojně vídat strážníky v obskurních tříkolkách s vtipným označením Interceptor, která jsou všechno, jen ne rychlé a komfortní. Po několika letech testování však dojde k obměně, do ulic vyrazí plnohodnotné miniautomobily s modrými pruhy a nápisy NYPD.

Půjde o vozy Smart ForTwo, u nichž strážníci oceňují jejich dobrou manévrovatelnost, agilitu, ale i vnější rozměry a prostornost. A na rozdíl od tříkolek jsou vybaveny klimatizací. Policejní ředitelství tedy objednalo 250 smartů s přeplňovaným tříválcem 0,9 l o výkonu 66 kW a točivém momentu 135 N.m a stovku z nich už německá automobilka dodala. Přestože nejde o zanedbatelný počet aut, v devítitisícové flotile sboru Velkého jablka se snadno ztratí.

Jsou vyvedeny v bílém laku a opatřeny charakteristickými modrými pruhy, písmeny NYPD, a modrým a červeným LED majákem, jinak jsou automobily naprosto sériové.

Michal Fokt
Diskuze (1)
6. 10. 2018 21:04
maličký
Tak malé autíčko bych tam nedala ani tašku ale tak může být pro policii všestranné kord když se vejde skoro všude :-)