Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soutěž „Navrhni svoji Tatru“ míří do 2. ročníku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Projekt spuštěný koncem roku 2015 společností Tatra Trucks vstupuje do svého druhého ročníku.

Tatra na konci roku 2015 vyhlásila soutěž Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem, jejímž cílem je hledání nadějných talentům mezi studenty a absolventy technických oborů.

Vyhlášení vítězů prvního ročníku tohoto projektu, v jehož rámci mohli studenti středních i vysokých škol a absolventi technických oborů navrhovat vozidla značky Tatra pro 21. století, proběhlo 24. května roku 2016 v kopřivnické automobilce.

Nyní společnost Tatra Trucks vyhlašuje 2. ročník soutěže „Navrhni svoji Tatru“, který má podporovat nejen technické vzdělávání v ČR a zájem veřejnosti o něj, ale také přispívat k rozvoji českého průmyslu.

Soutěžící mohou v rámci 2. ročníku vypracovávat návrhy tří témat. Prvním z nich je koncept nového hasičského/záchranářského vozidla pro rok 2020, druhou možností je návrh inovace v oblasti hnacího traktu (motor, převodovka) a třetí pak nově také návrh kabiny některé z modelových řad Force či Terra nebo nový návrh přední části (maska, nárazník) modelové řady Phoenix.

Návrhy by měly respektovat vyrobitelnost při nižších sériích a také povahu plněpohonných nákladních vozidel pro terénní či smíšený provoz.

Jelikož jedním z cílů projektu je podpořit technické vzdělávání, uskuteční se na začátku roku 2017 přednášky konstruktérů a top manažerů společnosti Tatra Trucks na vybraných středních a vysokých školách především v Moravskoslezském kraji.

Soutěž „Navrhni svoji Tatru“ je letos oproti loňskému ročníku zaměřena i na zahraniční účastníky, proto se mohou zapojit i zájemci ze zemí jako je Slovensko, Německo a případně i Maďarsko. Své návrhy, skládající se z grafického, resp. konstrukčního návrhu a doprovodného textu, mohou posílat studenti středních a vysokých škol, absolventi technických oborů a zájemci z řad veřejnosti až do 15. května 2017.

Projekty lze zaslat dvěma způsoby: registrací a nahráním příloh do formuláře na stránkách www.tatra.cz/navrhni-tatru nebo poštou na adresu Tatra Trucks a.s., Areál Tatry 1450/1, 742 21 Kopřivnice s viditelným označením „Soutěž – Navrhni svoji Tatru“.

V druhé polovině května 2017 odborná porota vybere skupinu finalistů, kteří budou na slavnostním finále 26. května 2017 prezentovat své projekty. Následně budou vyhlášeni vítězové soutěže, kteří získají nejen věcné ceny či možnost praxe v automobilce, ale také pozvánku na Tatra Experience program, díky kterému se seznámí s chodem automobilky a vyzkouší si i jízdu na zkušebním polygonu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)