Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soutěž Nejlepší český řidič 2013 – Otázky 5. kolo

Vitek
Diskuze (4)
Vyhrajte Kia cee´d a dalších 150 skvělých cen v hodnotě více než 500 000 Kč.

Pokud jste se ještě nezapojili do soutěže Nejlepší český řidič, máte nyní poslední příležitost jak vyhrát se Světem motorů nové auto nebo další ceny v celkové hodnotě přes půl milionu korun.

Dnešním kolem končí možnost kvalifikovat se a zúčastnit tipování rozstřelové otázky. Níže najdete poslední, celkem už pátou sadu otázek pro hlasování v základním kole soutěže Nejlepší český řidič. Až do neděle 1. září do 24:00 hodin přijímáme vaše SMS odpovědi na čísle 907 99 10 ve tvaru uvedeném pod otázkami. Právě počet správných odpovědí ze základních kol vás posune blíž k výhře. Platí totiž, že kolikrát v prvním až pátém

kole správně odpovíte, tolikrát budete moci poslat SMS v tipovací otázce speciálního rozstřelového kola.

Zvyšuje se šance

V posledním kole se mohou zapojit i noví soutěžící, akorát budou mít pouze jedinou možnost hlasovat v rozstřelovém kole. A pro poctivé soutěžící samozřejmě platí, že když správně odpověděli dosud ve všech čtyřech kolech, a zadaří se jim i v aktuálním pátém, budou mít celých pět možností k zaslání svého tipu do rozstřelové otázky. Jenže pozor: Kdo neodpoví správně ani v jednom ze základních kol, ten se nemůže zúčastnit vůbec! Tak honem mobil do ruky a napněte mozkové závity. Nepropásněte svou šanci vyhrát nové auto s plnou výbavou, skútr do města nebo řadu dalších cen. Třeba hodnotné hodinky Casio ze speciální série Red Bull Racing, tankovací karty, navigace nebo poukazy na Školu smyku.

Finále na dosah

Jak už jsme zmínili, specialitou rozstřelového kola budou čtyři otázky. Tři v podobném stylu jako dosud – ze všeobecných motoristických znalostí,

automobilové techniky a sportu. Jenže k tomu přibude i čtvrtá, tipovací. U té pošle soutěžící svůj přesný tip v požadovaném tvaru. Do semifinále pozveme šedesát účastníků soutěže, kteří ve znalostním kvízu rozstřelového kola odpoví správně na všechny tři otázky a zároveň budou nejblíže správné odpovědi na tipovací otázku. Šanci proto mají všichni stejnou. Ještě připomínáme, že semifinále a finále proběhnou dne 24. září na Polygonu

v Mostě a jeden ze soutěžící odsud odjede zbrusu novým vozem Kia cee'd.

Jak soutěžit?

V období od 29. 7. do 8. 9. 2013 najdete na stránkách Světa motorů, deníku Blesk a webech www.nejlepsiridic.cz a www.blesk.cz soutěžní otázky. Čtenáři Světa motorů mají ale výhodu, protože dostanou otázky už v pondělí, zatímco na dalších místech budou zveřejněny teprve den poté. SMS kvíz má pět základních kol a jedno rozstřelové. V každém z nich budou zveřejněny tři soutěžní otázky, u nichž je správná právě jedna odpověď ze tří možností varianty A, B, C. V každém kole lze odpovídat pouze jednou, a to ve tvaru, který najdete pod otázkami. Pokud pošlete víc SMS s odpověďmi, stejně bude rozhodující ta první. A jestliže pošlete odpověď ve více esemeskách, stejně to nebude nic platné. Zajímá nás v každém kole prostě jen jedna jediná SMS se správnými odpověďmi.

V rozstřelovém kole najdete kromě obvyklých tří znalostních otázek ještě jednu tipovací. Tady už budou mít navrch všichni, kterým přálo štěstí v pěti předchozích základních kolech. Dostanou šanci odpovídat tolikrát, kolikrát předtím poslali v jednotlivých kolech SMS se správnou odpovědí. Že odpověděli správně, potvrdí jim SMS. Zjednodušeně řečeno mají tedy jednu až pět možností! Na velké semifinále pozveme 60 soutěžících, kteří v rozstřelovém kole SMS kvízu odpoví správně na všechny znalostní otázky a zároveň budou nejblíž správné odpovědi v tipovací otázce. Ze semifinále postoupí deset nejlepších soutěžících do finálového boje o nové auto.

Abychom nezapomněli: na SMS odpověď čekáme vždy jen do konce času uvedeného pod otázkami. Pro aktuální kolo tedy jen do neděle 1. 9. do 24:00.

Otázky pro 5. kolo

1. Musí se pasažér autobusu při jízdě poutat bezpečnostním pásem??

a) Ano, cestující jsou povinni připoutat se, pokud je sedadlo vybaveno pásem

b) Ano, ale jen na dálkových spojích, neplatí tedy pro příměstskou dopravu nebo MHD.

c) Ne, cestující v autobuse se nikdy nemusí poutat

2. V jakých karosářských verzích se vyrábí model cee´d??

a) Tří- a pětidveřový hatchback, kombi

b) Pětidveřový hatchback, sedan, kombi

c) Čtyřdveřový sedan, kombi

3. Který slavný závod letos vyhrál Sebastien Loeb poprvé ve své kariéře??

a) Rallye Monte Carlo

b) 24 hodin Le Mans

c) Pikes Peak

Odpovědi na otázky 2. kola zasílejte pomocí SMS na číslo 907 99 10 v následujícím tvaru:

RIDIC5 mezera AažC AažC AažC mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera PSČ

od 26. 8. 2013 0:00 hod. do 1. 9. 2013 24:00 hod.

Příklad: RIDIC5 ACB Jan Novak 77900

Cena jedné SMS je 10 Kč vč. DPH. Soutěž technicky provozuje Ringier Axel Springer CZ a.s. Více informací na www.platmobilem.cz. Pravidla soutěže na www.nejlepsiridic.cz.

Harmonogram soutěže

Soutěž probíhá v období od 29. 7. do 24. 9. 2013 v časopise Svět motorů a v deníku Blesk a na stránkách www.nejlepsiridic.cz a www.blesk.cz podle následujícího harmonogramu:

  • 1. SMS kvíz – od 29. 7. 2013 0:00 hod. do 8. 9. 2013 24:00 hod.
  • 2. Semifinále – 24. 9. 2013
  • 3. Finále – 24. 9. 2013

Vitek
Diskuze (4)
Avatar - Kuban
4. 9. 2013 08:43
Re: Loeb
já taky ne, proto ze mne nikdy nejlepší český řidič nebude >:D
Avatar - twistedTSD
1. 9. 2013 20:41
Re: Cee'd
No pod jménem Ceed se myslím žádný sedan neprodává.
27. 8. 2013 21:35
Loeb
Ani jsem si neuvědomil, že Loeb byl druhý v Le Mans už před sedmi lety. Ale, že by tam někdy vyhrál, to si snad nemyslí ani špatní řidiči :-) . Naopak v MS rallye dominoval tolikrát, že je téměř nemyslitelné, že by tam poprvé vyhrál až letos. Naopak na Pikes Peak se poslední dobou docela připravoval, tak mu to snad vyjít muselo, i kdyby člověk nic o závodě nečetl :-) .
27. 8. 2013 18:49
Cee'd
No v ČR je to jasny který tu jezdi ale letos na dovce v Tunisu jezdi i dost sedanovych ceedů a nebudou určitě jezdit jen tam