Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní kupé Mastretta MXT: i Mexičané umí

Kamil Kýr
Diskuze (7)
Mexická Mastretta vyrábí celou řadu produktů, autobusy počínaje a olejovými lahvemi konče. Jenomže od těchto dnů se může výrobce ze střední Ameriky chlubit i rychlým agresivním sportovním vozem MXT.

Dravě vzhlížející kupé má rozhodně co nabídnout. Základem vozu je samonosné hliníkové šasi, které nese kompozitní karoserii o velice kompaktních rozměrech. Vůz je 3900 mm dlouhý, 1170 mm široký a 1170 mm vysoký.

Srdcem Mastretty MXT je vprostřed umístěný čtyřválcový motor DOHC o objemu 2,3 l, který disponuje maximálním výkonem 147 kW (200 k). Motor s těmito vlastnostmi není dnes ničím zvláštním, uvážíme-li ovšem pohotovostní hmotnost 1000 kg, jedná se o poměrně agilní „sporťák“. MXT pak dosahuje maximální rychlosti 230 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za 6 s. Sportovním charakteristikám hraje do karet i poháněná zadní náprava a rozložení hmotnosti mezi 2415 mm vzdálené nápravy v poměru 44:56.

Vůz se chlubí agresivním, sportovně střiženým zevnějškem. Interiér je laděn spíše minimalisticky, ovšem i tak nabízí bezpečnostní airbagy a komfortní výbavu jako klimatizaci, nebo audio soustavu optimalizovanou pro přehrávání MP3 souborů. Zvláštností jsou přední světlomety od německého výrobce Hella.

Výrobce zamýšlí vyrábět tento doslova „garážový“ model ve velmi omezeném množství asi 150 kusů ročně. Představit by se měl na mezinárodní výstavě Mexico City Auto Show v listopadu tohoto roku. Výroba pak začne v prvním čtvrtletí roku následujícího. Předpokládá se, že by mohl být vůz homologován i pro světové trhy.

Kamil Kýr
Diskuze (7)
Avatar - da_b0mb
22. 5. 2007 19:27
Re: Povedeny design
neprijde mi az tak originalni...Vidim v tom Opel Speedster
22. 5. 2007 11:49
Povedeny design
Myslim, ze Mexicane prekvapili. Osobne toho moc nevim o autonomni mexicke automobilove produkci, ale tohle vypada hodne dobre. Design je podle me na vysoke urovni a zbytek se dozvim jen nekteri z nas, kteri snad budou mit moznost si jej otestovat... Tesim se na prvni "jizdni dojmy" tady na auto.cz ;-)