Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi R8 čeká na premiéru

Ondřej Láník
Diskuze (20)
Koncept Audi Le Mans Quattro z roku 2003 se jako nové Audi R8 dostane do výroby ještě letos! Máme pro vás další sadu fotografií, tentokrát z ještě menší vzdálenosti.

Koncept Audi Le Mans Quattro z roku 2003 se jako nové Audi R8 dostane do výroby ještě letos! První špionážní fotografie z vysokorychlostního testování vozu na německém Nürburgringu jsme zveřejnili již před časem, ale automobilka se stále neodhodlala zveřejnit podrobnosti, takže je zde další sada fotografií, tentokrát z ještě menší vzdálenosti.

Od studie Le Mans Quattro se sériový model nebude v základních tvarech vůbec lišit, úpravy se týkají příliš drahých diodových čelních světlometů, které byly nahrazeny klasickými projektorovými. Tvar sdruženého světlometu ale zůstává zachován, stejně jako neobvyklé hliníkové plochy za předními dveřmi. Vzadu jsou nyní místo dvou uprostřed umístěných koncovek koncovky hned čtyři, koncová světla se výrobce zatím snaží kamuflovat barevnou lepicí páskou, ale vysoké rozlišení fotografií již nyní dává představu i o vzhledu této části vozu. Lehce přepracovány byly partie kolem místa pro registrační značku, přední spojler i tvarování kapoty.

Šéf automobilky Audi Prof. Dr. Martin Winterkorn také v oficiálním prohlášení potvrdil, že na konci roku se v Neckarsulmu bude vyrábět také nový supersportovní automobil značky Audi - model R8.

Co přesně bude pod kapotou Audi R8 zatím není jasné. Studie Audi Le Mans Quattro měla pod kapotou motor 5,0 V10 biturbo FSI (449 kW), se čtyřventilovou technikou s plynule proměnným časováním a přímým vstřikováním benzínu. Neméně zajímavý byl točivý moment 750 Nm/1750 – 5800 ot./min, katapultující 1530 kg těžký vůz na stovku za 3,7 s, na 200 km/h pak za 10,8 s. Výrobce udával teoretickou maximální rychlost 345 km/h.

Další fotografie Audi R8 najdete v článcích Audi R8 tečkované a Audi R8 Silver.

Ondřej Láník
Diskuze (20)