Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studenti oblékli Škodu Superb do hnědé kůže

Aleš Dragoun
Diskuze (61)
Karoserie automobilů mohou být potaženy různým materiálem. Kožená Škoda Superb vypadá decentně a přitom luxusně.

Automobilová historie pamatuje různé materiály na karoserii. Například německá DKW používala u svých lidových vozů s předním pohonem ve 30. letech minulého věku koženku, kterou pokrývala dřevěnou kostru karoserie. Zbytek vozů (kapota, blatníky) byl ale vyroben klasicky z ocelového plechu.

Tuneři jsou schopni excentrickým majitelům potáhnout jejich supersporty třeba sametem, což je samozřejmě úplně jiná kategorie vozidel. Jeden z nejosobitějších materiálů však představuje kůže. Škoda Superb třetí generace není ani lidovkou, ani supersportem, jedná se o vůz střední třídy a současnou vlajkovou loď naší domácí automobilky.

Za vznikem Superbu s koženou karoserií stojí samotný výrobce, nejde o výtvor externí firmy. I když... šéfdesignér okřídleného šípu Jozef Kabaň zaúkoloval studenty univerzity z italské Florencie. Proč je a nikoli vlastní tým? Pochopitelně proto, že právě toto město má ve výrobě zboží z přírodní hověziny tradici v řádu několika století, slavné módní (a řádně drahé) značky Gucci či Roberto Cavalli pocházejí právě odtud.

Konečná podoba velkého liftbacku je inspirována vlivy regionu, Florencie je metropolí Toskánska. Hnědou kůži si pro projekt vybrali sami studenti, je samozřejmě natažena na původní samonosnou karoserii. Výsledek vypadá opravdu dobře, interiér však bohužel zůstal beze změny, tedy zcela sériový.

Škoda neplánuje kožený Superb představit oficiálně, chybí k němu jakékoli materiály. Zprávu o jeho existenci přinesl britský web Contract Hire And Leasing. Vůz se momentálně nachází v Mladé Boleslavi. Více jich samozřejmě nevznikne, jedná se pouze o stylistické cvičení. Ale minimálně velmi zajímavé...

Aleš Dragoun
Diskuze (61)
11. 8. 2015 13:26
Re: vyssia stredna
Golf bude menší (má něco jako 4,25), o třídveřovém Leonu nebo A3 nemluvě. Sice se přikláním k tomu, že by třída měla spíš odrážet úroveň cestování, to však není snadno měřitelná věc. A když na to přijde, škatulkování aut do tříd mi přijde jako naprosto zbytečná disciplína. To auto je, jaké je.
11. 8. 2015 13:19
Re: vyssia stredna
Je to pochopitelné. Jak mainstream opouštěl vyšší střední/ přestal si dělat naděje, nástupci modelů ve střední "povyrostli," aby ten prostor trochu zaplnili. Už nad nimi nic nebylo, co by je omezovalo. Někdy s tím byla spojena i změna označení, aby dali najevo, že je to víc, než byl ten model ve střední. Takže 508 ve vyšší střední lze celkem pochopit. 308 ve střední je úsměvnější (zřejmě se snaží držet dojem spojitosti nabídky).
Re: Navázení se do migrantu
USA mají zásadní podíl na destabilizaci nekterých zemí ale následky jejich politiky ve forme prílivu imigrantu at si vyzere Evropa sama. Hlavne ze se nekterí Cesi, mezi nimi i neketerí diskutéri na ACZ, mohli nadsením umávat pri nedávné nesmyslné propagandistické jízde americké armády.
Re: Navázení se do migrantu
Souhlas. Ale vidís jak clovek který evidentne neví o cem píse presne ví ze mezi uprchlíky v Evropě nejsou oběti válek. Ve skutecnosti samozrejme jsou.
Re: Navázení se do migrantu
:yes:

Jinak Írán je zajímavá zeme která se dost lisí od toho co písí nekterá mainstreamová média. Ale i Írán je téma o kterém se cloveka docte v dskusích mnoho nenávistných poznámek od lidí kterí vubec neví o cem písí.