Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Boxer Sports Car Architecture: Vnitřnosti kupé Subaru

David Bureš
Diskuze (10)
Subaru a Toyota v Ženevě představují svůj společný projekt sportovního kupé. Toyota ukázala jeho vzhled, Subaru jeho vnitřnosti.

Subaru jen pár dní před zahájením ženevské autoshow zveřejnilo rentgenový snímek předních partií kupé, vyvíjeného ve spolupráci s Toyotou. Kdo čekal, že se po otevření bran autosalonu dočká jeho celkového vzhledu, bude zklamán, Subaru totiž do Ženevy přivezlo jen podobu jeho základů.

Srdcem automobilu je vpředu umístěný dvoulitrový hliníkový motor s protiběžnými písty, který podle neoficiálních zdrojů nabídne výkon 149 kW. S přeplňováním se zřejmě počítá pro nejsilnější verzi, v takovém případě by výkon auta poskočil asi na 194 kW. Díky lehké konstrukci karoserie se však Subaru nemusí hnát za co nejvyšším výkonem, aniž by byla narušena jízdní dynamika vozu.

Výhodou plochého motoru je hlavně snížení těžiště automobilu, Subaru tuto charakteristiku posunulo do dalších rozměrů tím, že motor umístila níž a blíže středu auta než u svých modelů s pohonem všech kol. To má spolu s koncepcí motor vpředu – pohon zadních kol znamenat jedinečné jízdní vlastnosti a stabilitu.

Kupé od Subaru bude kratší než Toyota FT-86. Subaru tvrdí, že vůz bude dlouhý 4.200 mm (- 35 mm) a široký 1.770 mm (- 25 mm). Výška 1.270 mm a rozvor 2570 mm bude pro oba vozy totožná. Základní tvary naznačují, že na rozdíl od sesterského modelu Toyota FT-86 bude mít Subaru zaoblenější příď.

I šasi automobilu bylo vyvíjeno s ohledem na jízdní zážitky a stabilitu. Tak jako u motoru bylo hlavním cílem snížit těžiště auta. Díky krátkým předním a zadním převisům je podle vedení značky zatáčení naprosto přirozené.

Tak jako Toyota FT-86 se kupé od Subaru, které stále nemá své jméno, začne prodávat na jaře příštího roku.

Subaru vedle platformy svého nového sporťáku v Ženevě představuje faceliftovaný Forester a model Trezia, což je lehce upravená Toyota Verso S.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - anzo
3. 3. 2011 19:09
uz len malokdo ide na to tak poctivo...
..konecne auto, kde su priority skutocne vlastnosti,,,,a nie dake mlzujuce nahrasky.....
3. 3. 2011 10:57
Re: Krásný
s nadpisem máš pravdu, ale kdyby jsi se podíval níž, najdeš tam fotky, na kterých jsou jasné obrysy vozu, takže můj comment patří hlavně profilu auta a proporcím :-)
Avatar - iudex
2. 3. 2011 13:10
Re: Krásný
Čo krásne? Vnútornosti? >:-[] (v. nadpis: vnitřnosti kupé Subaru).
2. 3. 2011 12:59
Krásný
Krásný :yes:
Avatar - iudex
2. 3. 2011 12:37
Re: Plejády
Spomínam si. Ale je zrejmé, že tých dvesto koní nebude mať motor pri obvyklých 6 tisíc, ale 7000 a viac.