Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza WRX STI S206: Ostřejší vzhled a 235 kW pro Japonsko

David Bureš
Diskuze (0)
Subaru vyrobí pouze 300 exemplářů Imprezy WRX STI v edici S206. Ta je určena výhradně pro japonský trh.

Subaru začalo na domácím japonském trhu prodávat model Impreza WRX STI ve speciální edici S206. Ta je limitovaná na 300 vyrobených exemplářů, všechny vozy budou mít karoserii sedan.

Technika Imprezy WRX STI S206 má být ještě na vyšší úrovni než v případě Imprezy WRX STI. Auto dostalo upravené tlumiče Bilstein, pružiny vyvinuté divizí STI a celkově tužší zavěšení. Pneumatiky Michelin Pilot Super Sport, zajišťující údajně vynikající jízdní komfort, jsou obuty na 19palcová hliníková kola od BBS.

Motor s protiběžnými písty disponuje upraveným turbodmychadlem, konstruktéři dále zapracovali na lepším váhovém poměru mezi písty, ojnicemi a klikovou hřídelí, což má zlepšit odezvu motoru a vnímání otáček řidičem. Spolu s přeprogramováním řídicí jednotky tyto změny znamenají zvýšení výkonu agregátu na 235 kW (320 k), vrchol točivého momentu vzrostl na hodnotu 431 Nm.

Vrtané kotouče jsou 18palcové, vpředu se do nich zakusují šestipístkové třmeny Brembo, vzadu pak čtyřpístkové. Brzdové třmeny jsou lakovány stříbrnou barvou.

Vzhled Imprezy WRX STI S206 se liší upraveným předním nárazníkem s karbonovým lízátkem, maskou chladiče a mřížkou v předních blatnících. Hranu víka zavazadelníku zakončuje malý karbonový spoiler, chybět nemohou ani loga edice. Kapota je pak vyrobena z hliníku.

Uvnitř se nacházejí skořepinová sedadla Recaro, kombinující alcantaru a kůži, kožený volant, rukojeť ruční brzdy a upravená hlavice řadicí páky s logy STI. Tlačítko, kterým se startuje motor, je červené, stejně tak bezpečnostní pásy. Exkluzivitu vozu potvrzuje plaketka s výrobním číslem daného kousku.

V rámci této edice bude 100 automobilů doplněno paketem NBR Challange, připomínajícím vítězství Imprezy ve své kategorii na letošní čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu. Tyto vozy budou vybaveny karbonovou střechou, nastavitelným karbonovým přítlačným spoilerem na zádi a mapou Nürburgringu, nakreslenou na víku zavazadelníku, 19palcová kola od BBS jsou v tomto případě černá.

Impreza WRX STI S206 navazuje na dřívější edice s písmenem S v názvu. V minulosti japonský výrobce mimo jiné představil edice S203 a S204, vyvinuté sportovní divizí STI. Na základech pětidveřové Imprezy WRX STI pak loni vznikla varianta R205.

David Bureš
Diskuze (0)