Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Legacy a Outback se může uvolnit řízení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Subaru vyhlásilo na severoamerickém trhu svolávací akci pro sedany Legacy a kombi Outback modelového roku 2013. Její příčinou jsou problémy s řízením.

Subaru ve spolupráci s organizací National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) spustilo 15. května letošního roku svolávací akci pro vozy Legacy Sedan a Outback vyrobené u Subaru of America v období od 15. února do 15. června roku 2012.

Svolávací akce se týká celkem 5379 automobilů vyrobených pro severoamerický trh a jejím důvodem je podle vyjádření NHTSA možnost uvolnění vnitřní a vnější hřídele sestavy sloupku řízení. V případě, že k této poruše dojde může řidič ztratit kontrolu nad vozem, což může vést k vážné dopravní nehodě.

S ohledem na závažnost problému bude automobilka kontaktovat jednotlivé majitelé modelů Legacy a Outback vyrobených ve výše zmíněném období. Sloupek řízení má být všem těmto vozům zdarma vyměněn v oficiálních servisech značky Subaru.

Japonská automobilka není jediná, která v letošním roce hlásí problémy s řízením u svých vozů. Začátkem dubna vyhlásil Buick svolávací akci pro svůj nový crossover Encore kvůli podezření na špatně upevněný volant.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)