Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru v Tokiu? Koncept nové Imprezy a crossover VIZIV

Michal Fokt
Diskuze (11)
Subaru pojme letošní Tokyo Motor Show poměrně skromně, ale o to zajímavěji - ukáže hned dva koncepty, které zamíří do sériové výroby.

Tokijský autosalon je festivalem více či ještě více šílených konceptů japonských značek, najdou se ale i výjimky. Třeba Subaru. To letos na extravaganci rezignovalo a namísto toho nám ukáže dvě studie, mající očividně jen krůček k sériové výrobě. A budou se vám určitě líbit.

Tou největší bombou je zcela jisté koncept nového pětidveřového modelu Impreza. Zatím máme sice k dispozici pouze dvě skici, už ty však naznačují, že by kultovní japonský kompakt mohl skoncovat s chronickou ošklivostí. I když, to jsme posledně říkali také... Nicméně Impreza nyní, zdá se, sází na dynamické tvary, na nákresech trošku připomíná minulou generaci Opelu Astra, markantou zřejmě budou výrazně profilované blatníky a světlomety i zadní svítilny ve tvaru písmene C. Obzvláště ve verzi WRX STI to bude novince jistě mimořádně slušet!

Druhou studií je VIZIV (Vision for Innovation) Future Concept, jenž má předznamenávat příchod vozů s autonomním řízením a dalšími novými bezpečnostními technologiemi. Ve skutečnosti ale zřejmě Subaru připravuje crossover menší než Impreza. Mohlo by se jednat o vůz, odvozený od připravovaného malého SUV Toyota C-HR. Z jeho tvarů můžeme nejen odhadovat podobu zmíněné Imprezy, ale současně lze konstatovat, že se jedná o pohledný vůz se sportovním švihem, jenž by se na trhu malých crossoverů určitě neztratil, byť je třeba počítat s tím, že mu přibude ještě jeden pár dveří...

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - Individualita
8. 10. 2015 13:01
Re: U Subaru koncept znamena, jak
Takovej nas*anej hatchback >:-[]
Avatar - TeeJay
8. 10. 2015 12:25
Re: U Subaru koncept znamena, jak
Extrémní hot-hatch nemusí být krásný, ale musí vypadat zle. A STI na můj vkus vypadá málo zle na to, co nabízí. Na druhou stranu je to vizuálně druhý "nejzlejší" HH na trhu a to také není úplně málo, jen koncept měl větší potenciál, mohlo být vůbec nejzlejší. ;-)
8. 10. 2015 09:26
Re: U Subaru koncept znamena, jak
asi im to pomáha budovať imidž auta pre fajšmekrov, jak olomoucké sirečky.
8. 10. 2015 09:22
Re: STi vychází z Levorgu
Levorg není crossover, ikdyž bych si ho z něj dovedl představit jako nástupce původních Foresterů ;-)
8. 10. 2015 09:19
Re: U Subaru koncept znamena, jak
Nové STi vypadá dobře, sice to není etalon krásy, ale v současné době nevidím hezčí auto v nižší střední s výkonem přes 280 koní.

Na druhou stranu, u Hondy se toho nebojí a pak to dle toho taky "vypadá" >:-[]