Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Advanced Tourer Concept: Hybridní Legacy?

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Na autosalonu v Tokiu představí automobilka Subaru koncept hybridního automobilu, jenž by se mohl stát základem pro novou generaci modelu Legacy.

Na obrázcích, které zatím automobilka vypustila do světa, je jasně vidět nový designový směr: ostře řezané linky budou v budoucnu vládnout celému portfoliu.

Pod kapotou konceptu kombi střední třídy je přeplňovaný čtyřválcový boxer s přímým vstřikováním paliva nové generace o objemu 1,6 litru, popojíždění ve městě zajistí elektromotor. Ten je součástí souboru technologií pod názvem Hybrid Electric Vehicle (HEV) a dovoluje permanentní čtyřkolce v módu EV pohyb čistě na elektřinu. Do jaké rychlosti či jaký výkon elektromotor má zatím není jasné. Pohon všech čtyř kol je stále zajišťován mechanicky skrze převodovku CVT.

Další novinkou je asistenční systém EyeSight, který pomocí kamery upozorňuje řidiče na nebezpečné objekty v okolí vozidla. Vnitřek vozu dlouhého 4,58 m, širokého 1,84 m a vysokého 1,43 m nabízí čtyři samostatná sedadla či velkoryse prosklenou střechu.

Palubní desce vyrobené ze dřeva a kovu vévodí velká obrazovka, na které je možno nejen zobrazovat jízdní údaje či navigaci ale i brouzdat po internetu a sledovat televizi. Zajímavý interiér zřejmě, na rozdíl od designu exteriéru, v sériovém voze plánovaném na rok 2013 neuvidíme.

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
7. 11. 2011 20:31
Re: Prosím subaru
Subaru dizajny nejsou hrozný nikdy ,ale nejsou ani super krásný. Jako třeba nové legacy s GT dopňkama v černé a pěknýma kolama vypadá úchvatně a lidé se za ním hodně otáčí ,ale z promo fotek to auto vypadá nic moc.
7. 11. 2011 19:13
Re: Prosím subaru
Na to je jednoducha odpoved: musi si prece neco nechat v zaloze pro STI. Srovnejte predek soucasne Imprezy 1.5R a STI. Treba bude STI vypadat takhle a to neni tak hrozny: [odkaz]
7. 11. 2011 18:16
Re: Prosím subaru
Presne tak... :yes:
7. 11. 2011 16:05
Re: Prosím subaru
Ano o tom to je ,kdyby oni to neuměli tak neřeknu půl slova ! Ale když oni to umí ,tak proč to nedělají. Ta konceptová impreza vypadá úchvatně a přitom by stačilo zachovat tu agresivní příď !
7. 11. 2011 15:52
Re: CVT
ahoj, tím mají zřejmě na mysli, že drtivá většina hybridů dnes nemá mechanické spojení skrzevá jakoukoliv spojku, ale tzv. 4x4 je realizováno tak, že přední kola jednou přes motor a zadní přes elektromotory - není spojení mezi přední a zadní nápravou - a přesto se tomu říká 4x4.... Tahle koncepce zachovávající "mechanické" spojení mi přijde velmi, ale velmi sympatická.....