Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejmenší SUV Škodovky zachyceno v provozu! Zatím se zdárně maskuje

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Již na březnovém autosalonu v Ženevě se světu představí třetí SUV mladoboleslavské automobilky. Už nyní jej však lze s vrstvou maskování potkat na českých dálnicích.

Malý sportovně-užitkový vůz vycházející ze studie Vision X se světu představí již za pár týdnů. V SUV rodině mladoboleslavské značky doplní kompaktní Karoq a sedmimístný Kodiaq, přičemž novinka s největší pravděpodobností ponese jméno Kosmiq.

Auto se nám oficiální cestou již ukázalo na první siluetě, se kterou bylo zároveň potvrzeno, že se odhalení nového modelu dočkáme začátkem března na ženevském autosalonu. Ještě předtím ale v redakční poště přistál snímek maskovaného prototypu z reálného provozu.

V případě Škodovky nejde o nic nového, úvodní kousky různých modelových řad lze vídat na mladoboleslavské či hradecké dálnici poměrně často. Například nový hatchback Scala byl takto spatřen nesčetněkrát a pozornosti zvídavých fotografů neunikl ani omlazený Superb. Posledním takto zachyceným vozem je právě Kosmiq.

Veškeré podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím, ale víme třeba to, že automobil bude postaven na modulární plošině MQB, z čehož lze vyčíst i paletu motorů – tříválec 1.0 TSI, čtyřválec 1.5 TSI či turbodiesel 1.6 TDI. Nejmenší mladoboleslavské SUV dorazí na trh výhradně s pohonem předních kol, jelikož o čtyřkolky není v daném segmentu takový zájem. Více se dozvíme už v příštích týdnech.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (27)

Doporučujeme

Avatar - kaa
26. 1. 2019 08:43
Re: Co mi vadí
[odkaz]
25. 1. 2019 12:13
Re: Dufam
Ved je to len zamaskovany "prototyp"... ;-)
24. 1. 2019 16:42
Dufam
ze dizajn zadnych svetiel sa este zmeni lebo na tom prvom obrazku to teda nevyzera velmi dobre.
24. 1. 2019 11:32
Re: Otázočka
Na tu obludu som pozabudol :*)
24. 1. 2019 11:14
Re: Co mi vadí
>:D >:D >:D pane videl jste vubec smernice o tom, jak maji byt kola a jaky maji mit zalis? asi ne, protoze tohle je pouze fantazie vase. Jde o to, ze Skodovka chce snizit odpor hluku, klidne by mohla mit kola s mensim ET, ale cheji to mit bezhlucne, to je cele, na emise to ma maly vliv :-)