Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto bude vypadat Škoda Yeti II! Máme i exkluzivní info o dalších škodovkách

Jan Mička
Diskuze (96)
Škoda Yeti II se představí v druhé polovině příštího roku, už nyní ale máme exkluzivní informace přímo z koncernu Volkswagen. Na co se můžeme těšit?

Letošní a příští rok jsou pro Škodu Auto ve znamení velkých změn. Těch bylo více než dost už v rámci modelové péče pro rok 2017, asi nejočekávanější letošní novinkou však bude Škoda Kodiaq, první sedmimístné SUV postavené na zesílené modulární platformě MQB. Dnešní doba přeje zvýšeným automobilům, přičemž rok po kodiaqu dorazí také druhá generace Škody Yeti. A právě o té si dneska něco povíme.

Vůz by se měl podle všeho představit už v září 2017 na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, přičemž jeho spekulativní podobu můžete vidět na hlavní fotografii. Při její tvorbě jsme vycházeli z nového Seatu Ateca, který se vyrábí v závodě škodovky v Kvasinách. Zdroj z koncernu Volkswagen nám prozradil, že boční linie mají oba vozy v podstatě stejné, škodovka bude mít vnější zpětná zrcátka uchycená u předního sloupku (ateca je má ukotvená přímo na dveřích). Dá se to odvodit třeba podle vnitřních plastových krytů u sloupků A v atece – v těchto místech bude mít yeti uchycená zrcátka. Zadní část dozná pouze kosmetických změn (seat nemá model, ze kterého by použil zadní víko a věnoval jej „atece") naopak vpředu bude změn více než dost.

S vědomím těchto informací se dere na povrch otázka, na jaký vůz jsme se vlastně dívali z kraje tohoto týdne (prototyp se zamaskovanou přídí a profilem tiguanu). Podle všeho nešlo o testovací prototyp yetiho, což svým názorem podpořil také tiskový mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc. Tuhle záhadu zatím jenom tak lehce nerozluštíme.

Ale zpátky k vozu na dnešním snímku. Dostal klasickou škodováckou masku chladiče a přední světlomety z konceptu VisionS, připadají však v úvahu také horizontálně dělené lampy, které by v budoucnu měly být pro SUV od škodovky charakteristické. Nový Yeti je v současnosti hotový, za zavřenými dveřmi se měl dokonce ukázat v rámci dealerské konference pořádané na výstavišti v pražských Letňanech. Podobá se kodiaqu, jehož tvary je už v současnosti v podstatě známé, měl by ale být o něco kulatější.

Na dealerské konferenci se dle všeho ukázaly i další novinky škodovky. Zdroj hovoří o modernizované octavii, jejíž přední světla jsou nyní vertikálně rozdělena plechem a nejpovedenější je mají mít verze RS. Vůz se oficiálně ukáže v březnu příštího roku na autosalonu v Ženevě, dost možná po boku modernizovaného rapidu. I ten se dle všeho v Letňanech ukázal a jeho přední světlomety se prý velmi podobají těm z konceptu Rapid Sport pro GTI Treffen Wörthersee 2013. Rapid jako jeden z mála současných modelů škodovky nemá diodové denní svícení integrované ve světlometech a facelift je pro tento zásah ideální příležitostí.

Jan Mička
Diskuze (96)
27. 6. 2016 10:35
1.0 TSI 85 KW v OIII
Info pro případné zájemce.Má dvouhmotový setrvačník,kvůli vibracím.
27. 6. 2016 10:25
Re: pár oprav
Ptal jsem se na to u prodejce a souhlasí to. :yes:
Avatar - Emel
27. 6. 2016 08:43
Re: Pakliže...
Pořád jsi nenapsal, kdo koho kopíruje... máš takový ovčáčkovský pohled na věc ;-)
Avatar - rohYpnol
26. 6. 2016 22:50
Re: Pakliže...
Jistě, záleží na úhlu pohledu. Vlastně máš svým způsobem čínský náhled na věc - podle nich je okopírování něčeho vlastně projevem úcty a uznání, že >:-[] ;-)
Avatar - Emel
26. 6. 2016 21:22
Re: Pakliže...
Že je špatně pokud ta auta nebudou mít vlastní identitu, to beru. Já řeším spíš ten balanc mezi Škodou a SEATem a tam si podle mě není na co stěžovat. Jasně, je tam rok a půl rozdíl ve prospěch SEATu, ale jsou tam jiné věci, které to převažují:

1) Škodovka bude obě auta vyrábět - to je asi to zásadní
2) Škoda už SUV má, SEAT ho potřebuje víc. Yeti (2009) už má své roky, ale je o dva roky mladší než končící Tiguan (2007), takže pokud dostane nástupce na konci 2017, tak to není žádný extrém
3) Škoda dostane brzy Kodiaq, jeho obdobu SEAT zřejmě mít nebude.
4) Je to drobnost, ale Ateca vypadá trošku jako Škodovka ;-)