Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tato černá krabice je auto!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Consumer Car je jméno minimalistického čtyřkolového stroje s vizáží levitujícího černého hranolu, za jehož vznikem stojí průmyslový designér Joey Ruiter.

V motoristickém světě na sebe designér Joey Ruiter výrazněji upozornil již před pár lety, když představil svůj minimalistický off-road Reboot Buggy. Na něj částečně navázal jeho Dodge Challenger A/T Untamed Concept a nyní se opět vrací minimalistické pojetí.

Podobně jako Reboot Buggy lze i Consumer Car vnímat jako vzpouru proti tomu, jak dnes automobily vypadají. Joey Ruiter již dříve uvedl, že design dnešních aut je příliš složitý, jejich linie jsou vyumělkované a na řidiče útočí všudypřítomná reklama, která se je snaží přesvědčit, že právě tento model je pro něj tím pravým, přestože většinu z vymožeností v jeho výbavě vůbec nepotřebuje.

Consumer Car se vzdává všech moderních prvků, jejichž cílem je maximalizovat komfort na palubě a dokonce je natolik minimalistický, že kromě střechy a oken postrádá i dveře. Řidič i jeho spolucestující se ke svým sedadlům dostanou za pomoci stupínků v bocích karoserie.

V interiéru je pak kromě čtveřice sedadel již jen volant, pedály a řadicí páka, která odhaluje, že Consumer Car je vybaven manuální převodovkou. Klasické přístroje nebo dokonce audio systém či navigace zde jednoduše nejsou.

V podstatě jediným prvkem odhalujícím, že tento automobil nevznikl před mnoha desetiletími, je fascinující maska tvořená LED.

K technice ukryté pod přímočarým designem se Joey Ruiter ani jeho studio JRuiter nevyjadřují, ale podle dostupných informací se hmotnost vozu pohybuje okolo 560 a díky tomu má Consumer Car vynikat dynamickými jízdními výkony.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
14. 12. 2016 09:40
Prečo?
Prečo venujete pozornosť týmto šašom? Pridaná hodnota tohto diela je asi 0,0 nič.
13. 12. 2016 21:38
nic
Umělecký směr slepého typu.
A zpráva patřící spíše k Blesku, Prásku, AHA, a jiného bulvárního himlplátku.