Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks a Tatra Buggyra Racing Team budou i nadále spolupracovat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tatra Buggyra Racing Team bude s tovární podporou společnosti Tatra Trucks a.s. pokračovat v dobývání dakarského „Beduína“ i následující dva roky.

Ze samotných počátků spolupráce, kdy šlo především ze strany roudnického týmu Buggyra o přípravu motorů v roce 2013 vykrystalizovala smlouva o tovární podpoře automobilky Tatra Trucks a.s.

Přesně dle daného harmonogramu a zvolené strategie obsazoval soutěžní tým Tatra Buggyra Racing rallye dakarského typu se zvláštním zaměřením na vlastní soutěž Dakar jako vrcholný bod každoroční snahy o úspěšný boj s celosvětovou konkurencí.

Od motoru Gyrtech a prvního soutěžního speciálu T 815 „Fat Boy“ narostl tým Tatra Buggyra Racing o další dva soutěžní speciály vrcholné úrovně Tatra Phoenix G2 a Tatra Phoenix G3, které doplňuje několik doprovodných vozidel postavených na základě modelů řady Phoenix včetně nejmodernějšího civilního provedení s přívlastkem „Euro 6“.

Vzhledem k dosaženým výsledkům a pravidelnému naplňování postupných cílů byla podepsána mezi společností Tatra Trucks a.s. a závodním týmem Buggyra další dvouletá smlouva o spolupráci na zajištění a realizaci účasti především na světoznámé rallye Dakar a některých dalších soutěží dakarského typu na roky 2019 a 2020. Hlavním jezdcem bude opět Martin Kolomý.

Smlouva o spolupráci a existenci Tatra Buggyra Racing týmu zahrnuje tovární podporu formou dodávek dílů a technické pomoci za exkluzívních podmínek. Navíc, oproti předcházejícím smlouvám z minulosti je obohacena o další výhodné synergické efekty.

Jedním z nich a zároveň jedním z nejdůležitějších, je fakt, že jezdci Buggyry a především dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích FIA a dvojnásobný mistr Číny v závodech na tahačů na okruzích se speciálem Tatra Phoenix a mnohonásobný držitel rychlostních a vytrvalostních rekordů David Vršecký se budou podílet také na testování nově vyvíjených vozidel Tatra se zaměřením na konstrukční ladění podvozku.

Na rallye Dakar 2019 a 2020 a dalších menších soutěžích dakarského typu uvidíme opět evoluční varianty soutěžních speciálů Tatra Phoenix v přísně trambusovém provedení, plně odpovídající své předloze v podobě nejmodernějších civilních vozidel značky Tatra.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)