Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks pro M-Silnice a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na polygonu kopřivnické automobilky proběhlo 17. března slavnostní předání šesti vozidel Tatra Phoenix zástupcům společnosti M-Silnice, která je členem koncernu MEDIS.

Společnost Tatra Trucks uvádí, že šestice třístranných sklápěčů Phoenix je první dodávkou z rámcového kontraktu na dvacet vozidel, který bude realizován prostřednictvím autorizovaného dealera vozů Tatra Napa Trucks do konce roku 2018.

Všech dvacet vozidel Tatra Phoenix má být ve specifikaci Euro 6 s podvozkem v konfiguraci 6x6 s odpojitelným pohonem předních kol.

K pohonu má sloužit kapalinou chlazený a přeplňovaný vznětový šestiválec Paccar MX-13 o objemu 12,9 l s výkonem 340 kW (460 k) ve spojení s 16-rychlostní manuální převodovkou ZF EcoSplit a jednostupňovou přídavnou převodovkou Tatra TRK 1.30.

Dodavatelem nástavby v podobě třístranné sklápěcí korby s hydraulicky ovládanou bočnicí a prodloužením pro výsyp do finišerů je společnost Porgest.

Součástí kontraktu je i tříletá servisní smlouva. Všechna vozidla dodá autorizovaný dealer vozů Tatra Napa Trucks, který kromě servisních služeb nabídl i program školení ekonomické jízdy řidičů či systém sledování a vyhodnocování provozu vozidel.

Nové Tatry Phoenix Euro 6 ve firemních barvách společnosti M-Silnice budou využívány pro zemní práce a technologickou přepravu obalovaných směsí pro pokládky živičných krytů a přepravu drtí na stavby a obalovny. Výhledově se počítá i s uplatněním pro zimní údržbu komunikací Pardubického kraje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - rokyta.p
22. 3. 2016 20:45
každý ks dobrý
každý prodaný kus dobrý, jen tak dál :yes: