Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks představuje nové sedlové tahače

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Kopřivnická automobilka připravila na základech modelové řady Phoenix Euro 6 plněpohonné dvounápravové tahače návěsů.

Společnost Tatra Trucks s ohledem na zájmy svých obchodních partnerů postavila sérii 30 sedlových tahačů s technikou modelové řady Phoenix Euro 6.

Vozidla jsou podle svého výrobce vhodná především pro soupravy se sklopnými stavebními návěsy či návěsy s cisternou nebo silem.

Základem těchto tahačů je plněpohonný podvozek tradiční tatrovácké koncepce s centrální páteřovou rouro, pneumatickým odpružením přední nápravy a zadní nápravou odpruženou lehkou variantou systému King Frame (11,5 t), který je vhodný jak do smíšeného provozu, tak do těžkého terénu.

Podle materiálů automobilky nabízí výhody především ve vysoké míře bezpečnosti provozu za jakýchkoliv adhezních podmínek, v možnosti využití trakce obou náprav a zajištění stability jízdy a ve vysoké míře průchodnosti téměř jakýmkoliv terénem.

K pohonu tahačů slouží kapalinou chlazený a přeplňovaný jedenáctilitrový šestiválec PACCAR MX-11 Euro 6 s maximálním výkonem 320 kW a automatizovaná převodovka ZF AS Tronic společně s přídavnou/sestupnou převodovkou TATRA jsou zárukou efektivního provozu.

Většina vozidel první série je osazena krátkou kabinou, je však možno si objednat jak standardní spací, tak i zvýšenou (tzv. „space“) verzi.

Společnost Tatra Trucks dodává, že při předpremiéře na podzim loňského roku poutaly dva z těchto tahačů velkou pozornost návštěvníků mezinárodního veletrhu nákladních a užitkových vozidel IAA v Hannoveru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
7. 4. 2017 17:31
Re: ta
Komplet kabina je od Dafu. Takže předělávat její části nelze.
A ta světla na nástavbě - to je otázka vkusu. Za mne je to zajímavé odlišení a světla jsou alespoň zakomponovaná do karoserie a tvoří jednolitý celek. Na rozdíl od přídavných hrazd s kulatými reflektory.
Avatar - Barrichello
7. 4. 2017 14:57
Re: ta
nejhorší sou ta světla v nástavbě kabiny, to je designový paskvil, jinak OK
Avatar - Barry Lyndon
7. 4. 2017 14:29
Re: ta
ta nepěkná světla jsou komplet z DAFu, takže na těch v Tatře pracovat nikdo nebude a ani nemusí...
Avatar - lamal
7. 4. 2017 14:21
ta
nech sa predavaju a prosperuje... dizajnovo by som este zapracoval na svetlach, renomovany vyrobcovia to vedia lepsie a pri tom nemaju ani tak zaujimavu techniku
7. 4. 2017 08:53
Pěkné
Vypadá ta pěkně a věřím, že si najde tento tahač své zákazníky.
Navazuje na poslední seriové sedlové tahače T815 E2 N51
[odkaz]

a na tři prototypy T165

[odkaz]