Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla měla dnes představit důležitou novinku. Nestihla to. Proč?

David Bureš
Diskuze (20)
Americký výrobce elektromobilů zatím neprozradil, co tento týden představí. Má to být ale něco velkého.

Automobilka Tesla tento týden představí zatím blíže nespecifikovanou novinku. Šéf amerického výrobce elektromobilů Elon Musk nejdříve oznámil, že k premiéře dojde už dnes, v pondělí 17. října. O víkendu ale prezentaci posunul na středu 19. října.

„Přesunuli jsme oznámení Tesly na středu. Potřebujeme ještě několik dní na doladění,“ oznámil Musk na své oblíbené síti Twitter, prostřednictvím níž pravidelně zveřejňuje informace o chystaných novinkách.

Slavný vizionář přitom dosud nespecifikoval, co automobilka vlastně chystá. Platí tak Muskovo prohlášení z minulého týdne, že novinka bude pro mnohé překvapení.

Právě toto vyjádření ihned rozpoutalo čilé spekulace, co Tesla hodlá představit. Musk v červenci odhalil plány značky pro nejbližší roky, které mnohé překvapily. Oznámil totiž, že automobilka chce v nejbližší době představit vedle malého SUV také minibus, pick-up nebo tahač, vše samozřejmě s pohonem na elektřinu. I proto se spekuluje o tom, že právě jeden z těchto vozů bude tento týden odhalen.

Jenže Tesla může představit i něco jiného. Chystaný model 3 zatím prezentovala pouze ve formě pojízdného prototypu, přitom jeho sériová výroba má začít již v příštím roce. Je tak možné, že tento týden dojde k premiéře právě produkční trojky. Hojně se ale spekuluje také o odhalení SUV menšího než model X, tzv. modelu Y. Kompaktní model využije techniku trojky.

Nezapomeňme na to, že automobilka pracuje i na neustálém zlepšování systému automatizovaného řízení, je tak možné, že dojde k představení „jen“ nové verze Autopilota.

Nechme se tedy zatím překvapit, co si pro nás Tesla přichystala. Je každopádně jisté, že na středeční prezentaci bude upřena pozornost světa. Novinky Tesly zkrátka zajímají, ať už jsou velké, či nikoliv...

David Bureš
Diskuze (20)
18. 10. 2016 17:59
Re: jalovej článek vo jitrnici jakou svět neviděl
Cudujem sa, ze toho naruseneho ch*ja este nezablokovali s tym jeho spamom.
18. 10. 2016 17:57
Re: elektrobuznooo
Presne.. kde sa ti vypatlanci typu Kharl beru.. >:D
18. 10. 2016 17:56
Re: elektrobuznooo
Myslel som tie vlhke sny - my na to mame sex, vies , to je ta prijemna vec, co robia normalni a dospeli ludia, ktori maju zeny.. Ja nie som elektrouchyl, ale zjavne som ti dal dobry napad, ze ;-)
18. 10. 2016 12:12
Re: elektrobuznooo
Bože, kde sa títo vypatlanci stále berú...?
18. 10. 2016 12:08
Re: jalovej článek vo jitrnici jakou svět neviděl
Zrovna oni dvaja si tu nemajú čo veľmi vyčítať...
Ale fostek prekvapuje nemilo, lebo o iných autách v rade diskusií je celkom vpohode. Nepíšem mu, že je blb, iba že sa tak prezentuje.