Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To je překvapení! Tesla stále nestíhá, jak dlouho musí držitelé rezervací na Model 3 čekat?

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
V návaznosti na nedávnou čtvrtletní zprávu rozeslal americký výrobce elektromobilů držitelům rezervace na Model 3 email, ve kterém avizuje další zpoždění dodání.

O patáliích s tvůrčími procesy automobilky Tesla se moc dobře ví. Sám lídr společnosti Elon Musk se při uvedení Modelu 3 nechal slyšet, že značka nyní prochází „výrobním peklem“, které potrvá několik měsíců. Křivka na oficiálním webu automobilky uvádí, že výroba má naplno běžet už v prosinci letošního roku, ale poslední zprávy naznačují, že se tak pravděpodobně nestane.

„I když pokaždé dosahujeme výrazného pokroku ve stavbě Modelu 3, některé výrobní procesy stěžují naše odhady v tom, jak dlouho potrvají a o kolik výrobu prodlouží,“ stojí v emailu, jenž Tesla rozeslala držitelům rezervací.

„Očekáváme, že v průběhu prvního kvartálu roku 2018 se dostaneme na produkci pěti tisíc vyrobených kusů týdně. Jsme si vědomi toho, že naše tempo může růst skokově. Brzy poskytneme více informací zákazníkům, kteří model očekávají v posledním čtvrtletí tohoto roku,“ dodávají zástupci Tesly s tím, že těmto lidem dorazí Model 3 nejdříve v prvních lednových dnech.

Rozšíření mailu napříč sociálními sítěmi má za následek, že se ozývají další nespokojení zákazníci Tesly. Průměrná doba zpoždění oproti avizovanému datu doručení je jeden měsíc. Kupujícím s termínem prosinec 2017 až leden 2018 už byla čekací lhůta o měsíc prodloužena. Zatím se zdá, že společnost rozeslala zprávu jen zákazníkům očekávajícím vůz ve čtvrtém kvartálu tohoto roku. Dá se ale předpokládat, že o něco déle budou muset čekat i všichni další.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Avatar - JDM
7. 11. 2017 16:02
Rozhovor
Pěkný rozhovor dvou Čechy kteří pro muska pracovali jeden ve SpaceX druhý v tesle [odkaz]
7. 11. 2017 00:02
Kdo má problém?
Tesla nestíhá rozjet výrobu sériového modelu, zatímco většina standardních automobilek ještě nestihla ani postavit srovnatelný prototyp. Tak kdo má vlastně větší zpoždění?
6. 11. 2017 14:21
Re: Normalni
auto jako auto, navic je rozdil zaplatit vratnou zalohu 1 ecek a nebo nevratnou zalohu 750 tisic ecek, jasne u Bugatti je to dany omezenym poctem aut na tusim 500 kusu, ale treba u toho Porsche je to serie kde se s omezenim na vyrobene kusy nepocita, muze jich bejt klidne 20 tisic a zadna rarita to tak proste nebude, presto na navratne zaloze chtej sumu jako za cele jine normalni auto stredni tridy, to je proste fakt se kterym musi ten kdo to objednava pocitat
Avatar - Uživatel_5340709
6. 11. 2017 12:46
Re: Normalni
Aha, tak pokud srovnáváš čekací dobu na Veyron a Chiron s čekací dobou na Teslu model 3, tak buď jsi:
1, totální fanatik zpovykaný elektrosluníkčy
2, nastrčený lobysta Tesly¨
3, nebo ti prostě jen minulý týden při posledním větru spadla na hlavu dost těžká větev
Avatar - Hittman
6. 11. 2017 10:55
Na
vysavač a pořadníky s čakačkou jak za komoušů na banány >:-[]