Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Model 3 má jen průměrnou kvalitu, varují analytici. Ani jste ho neřídili, brání se Tesla

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Nezávislá organizace Consumer Reports poměrně ostře zhodnotila nový Model 3 od Tesly. Výrobce se však proti vyjádření ohradil.

Na přelomu letních prázdnin automobilka Tesla oficiálně představila Model 3, nejdostupnější elektromobil ze své flotily. Novinka dorazila jen k vybrané hrstce zákazníků, další si budou muset počkat až na příští rok. Jak Elon Musk říká, společnost nyní prochází doslova výrobním peklem. Až se z něj dostane, naváže tvorbou kusů s pravostranným řízením a také výkonným provedením Performance.

Zástupce automobilky nyní rozčílilo prohlášení nezávislé organizace Consumer Reports, která se věnuje důkladnému hodnocení spotřebního zboží. Vyznačuje se tím, že je zcela nezávislá, nepřijímá vozy od automobilek na test, ale za své prostředky si je shání po vlastní ose. Proto hodnocení mnozí považují za nejobjektivnější.

Jenže právě v něm Tesla s novým Modelem 3 dostala ťafku. Ve výročním průzkumu spolehlivosti je předvídáno, že elektrická novinka disponuje jen průměrnou kvalitou. A vlastně může být ráda, hodnocení by totiž mohlo být i podprůměrné. Do průměru spadl před dvěma lety Model S, když si majitelé stěžovali na opakující se závady. Následně se ale krizi podařilo vyřešit a Tesla získala ztracené body zpět. Právě s tímto kouskem sdílí „trojka“ řadu technologií.

„Nepředvídali bychom průměr Modelu 3, kdybychom neviděli nadprůměrné hodnocení Modelu S. Kdyby Model S zůstal stále jen na průměru, mohlo to dopadnout ještě jinak,“ vysvětlil Jake Fisher, ředitel magazínu Consumer Reports pro automobilové odvětví.

A co na to Tesla? Hodnocení považuje za nepřesné a zavádějící. „Consumer Reports dosud Model 3 ani neřídili, natož aby věděli něco o tom, jak byl navržen a vyroben. Naše vlastní data opět ukazují, že hodnocení automobilového průmyslu od této společnosti je pro spotřebitele konzistentně nepřesné a zavádějící,“ uvádí automobilka v oficiální tiskové zprávě.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
23. 10. 2017 12:51
Tlesky přesky, láry fáry
Joo Tesla všem ujela, a to se nelíbí, stačí poslouchat stupidní tlachy šéfa koncernu.
Analytik napíše výsledek tak, jak ten co platí, káže :-)
Avatar - Googlit
22. 10. 2017 07:31
Tak
Tak ony i škodovky jsou jen průměrně kvalitní a prodávají se celkem dobře, takže bych strach neměl.
Avatar - Zetti
21. 10. 2017 16:22
Re: No vlastně by byl zázrak
asi jako tenhle web. Musel jsem 3x stisknout ctrl f5 abych se moh na clanek kouknout. [odkaz]
Avatar - Hittman
21. 10. 2017 13:38
Mam
od Tesly televizi a jsem maximálně spokojen, kvalita výborná >:-[]