Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testujeme Ladu Vesta: Co nás příjemně překvapilo a co naopak zklamalo? (video)

David Bureš
Diskuze (178)
Ruskou alternativu k Dacii Logan nebo Citroënu C-Elysée lze pořídit i u nás. Pohodlným podvozkem nadchne, lacinými detaily ale zklame.

Video se připravuje ...

Sedan Lada Vesta se na ruském trhu prodává od konce roku 2015, až nyní však první kusy míří i do Evropy. Český oficiální dovozce se k autu zatím nehlásí, a tak při případném nákupu je nutné se obrátit na individuální dovozce. Jeden z nich, Remoraid Auto z Vyškova, nám Vestu zapůjčil a my ji tak v exkluzivním testu mohli vyzkoušet přímo na českých silnicích. Pomocí videa přinášíme naše první dojmy.

Jak ve videu blíže popíšeme, Vesta nás v mnoha ohledech příjemně překvapila. Je prostorná, pohodlná a v leckterých ohledech moderní – nechybí jí multimediální systém, tempomat pamatující si nastavenou rychlost i při přeřazení nebo vyhřívané čelní sklo. To je v kategorii levných sedanů unikátem, který dokazuje, že je Vesta primárně určena pro ruský trh, kde se taková výbava hodí a je zákazníky žádaná.

Zůstávají tu ale detaily, které jsou až úsměvné a ukazují, že ne ve všech ohledech se Vestu podařilo dotáhnout do posledního puntíku. Ovládání palubního počítače je nepochopitelně složité a nelogické, navíc vám neporadí ani manuál, kde se o vynulování dat nic nepíše, opěrka pro levou nohu řidiče je pak kvůli složitě tvarovanému podběhu příliš malá.

To je prozatím vše, video berte jako ochutnávku před pátečním redakčním testem, v němž Ladu Vesta podrobně ohodnotíme. Zjistíte tak, co říkáme na motor, zážehovou šestnáctistovku se 78 kW, jak hodnotíme převodovku, jaká je hlučnost, nebo jak je velký zavazadelník. Máte se nač těšit!

David Bureš
Diskuze (178)
Avatar - Barrichello
29. 7. 2017 15:55
Re: Vjesta
ty prodávané ofiko v EU až na Mustang ne. Samozřejmě i Ford USA není z americké trojky rozhodně tím nejlepším koncernem.
Avatar - romgator
29. 7. 2017 13:17
Re: No konečně
Svatá pravda. Souhlasím s Vaším názorem.
29. 7. 2017 09:41
Re: Vjesta
Ford, to nie sú tie americké popelnice? >:D >:-[]
Avatar - Barrichello
28. 7. 2017 16:36
Re: Vjesta
Zajímavý že jiným značkám se to moc nestává ani u 10 let starých kusů >:D

Ony ty srandovní hlášky "Fordem tam a vlakem zpátky" nebo "Fix It Again Tony" vznikly jen tak z plezíru ale pravdivého na tom není vůbec nic, že >:D >:D

28. 7. 2017 15:09
Re: Vjesta
To čo píšeš platí aj o iných značkách a fórach. Zase sa točíme v rovnakom kole. Ja proti tej lade nemám nič, len mi nedáva zmysel jej cena, keďže cenovo podobnej konkurencie tu mám veľa ;-)