Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW a Toyota budou spolupracovat na úsporných technologiích

Diskuze (1)
Automobilky BMW a Toyota podepsaly dohodu, která umožní společný vývoj „zelených“ technologií. Zároveň Toyota dostane z Mnichova čtyřválcové turbodiesely.

BMW Group a Toyota Motor Corporation (TMC) oznámily, že podepsaly dohodu o spolupráci, v jejímž rámci budou spolupracovat na vývoji technologií šetrných k životnímu prostředí. Dohoda je zaměřená na středně- a dlouhodobou spolupráci.

V rámci podepsané dohody budou obě společnosti spolupracovat například na vývoji nové generace lithium-iontových akumulátorů. Kromě toho ale budou probíhat diskuse o dalších možnostech vzájemné spolupráce na budoucích projektech.

Kromě toho byl mezi BMW Group a evropskou odnoží Toyota Motor Corporation – společností Toyota Motor Europe (TME) – podepsán kontrakt, který od roku 2014 zajistí společnosti TME dodávky vznětových motorů BMW o objemu 1,6 a 2,0 litru. Tyto motory budou nabízeny v několika modelech Toyota určených pro evropské trhy. Podepsání této dohody je součástí strategického plánu značky Toyota na rozšíření své nabídky o úsporné vznětové modely, vyznačující se nízkou produkcí emisí CO2.

BMW touto cestou snadnou rozšíří uplatnění svých čtyřválcových vznětových motorů, které budou v nejbližších letech tvořit jádro výrobního programu. Obě značky navíc věří ve zrychlení a zlevnění vývoje při spolupráci na zelených technologiích.

Diskuze (1)
3. 12. 2011 22:15
Zajimave spojeni
No zni to trochu lepe nez MB a Renault... ;-)