Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry 2018: Sexy jako nikdy

Michal Fokt
Diskuze (45)
Toyota Camry patřila vždy k těm nejusedlejším sedanům na americkém trhu. S tím je ale konec! A s novou generací se sladila i závodní verze pro Nascar.

Toyota razila dlouho v Americe stejnou filozofii jako Volkswagen v Evropě - vyráběla nudná, nenápadná auta, která nikoho neurazila - a fungovalo to, modely Camry a Corolla patří dlouhodobě k nejúspěšnějším ve své třídě. V minulé generaci navíc camry vystrčilo růžky a vsadilo na ostřejší tvary. Zákazníci to akceptovali a tak se nyní Japonci odvázali a představili sedan, který byste určitě netipovali na Toyotu, nevidět logo.

Camry 2018 má ostrou, dynamickou příď, dynamickou siluetu s výraznými prolisy, plovoucí zadní sloupek a siluetu ve stylu kupé. Kabina pak ukazuje, že se Toyota pokouší sjednotit design přístrojových desek, v tomto případě je středový panel mnohem zdařilejší, než třeba u mirai. A jak vidno, kabinu můžete mít klidně v červené kůži! To jsou věci...

Pokud jde o čísla, camry má délku 4859 mm, mezigeneračně se zvětšil rozvor o významných 51 mm, výška je menší o 38 mm (1440 mm) a kapota se snížila o 25 mm. Ostatní technická data jsou zatím tajná, ale ví se, že základní motorizací bude vylepšený čtyřválec 2,5 l s osmistupňovým automatem, vrcholem nový V6 3,5 l s kombinací přímého a nepřímého vstřikování a nebude chybět hybrid THS II, jehož základem bude opět benzinová dvaapůlka. Samozřejmostí budou kvanta asistentů a zájemce o ještě více emocí bude mít možnost pořídit verzi Sport s 19" koly, přídí tak trochu v lexusovském stylu a bodykitem.

Novému vzhledu se také přizpůsobí speciál pro Nascar, jenž v pozměněném designu nastoupí už do letošní sezony, tedy dříve, než se Camry 2018 vůbec začne prodávat.

Michal Fokt
Diskuze (45)
Avatar - MGRR
2. 2. 2017 11:43
Camry mám rád, pro její spolehlivost
Jednu starší generaci mezi auty, na cesty mezi státy mám. Je to tak pohodlné auto, přitom nesmírně spolehlivé.
Avatar - praděda7
13. 1. 2017 22:35
Re: Kamry
Jsem rád, že se ti líbí...protože jsem se na engineering toho vozu v Austrálii před časem osobně podílel... :-!
Avatar - praděda7
13. 1. 2017 22:21
Re: Příjemné překvapení
No vidíš a jsme o toho. Corolla je tu místo Camry a cokoliv výše je rezervováno pro Lexus...dává to smysl? Samozřejmě že dává... :-!
Avatar - praděda7
13. 1. 2017 22:17
Re: Takový malý vlastňák!
No vidíš, a právě proto Toyota tu Camry nebude prodávat... ;-)
13. 1. 2017 20:26
Re: Neuvěřitelný designový zvrat
Mate dobry postreh, len vydrzte. Do roka a do dna bude aj Europe, len s inym logom, a dokonca aj stvorkolka....