Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota po celém světě svolává 33.000 vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Japonská automobilka Toyota Motor svolá po celém světě do servisů asi 33.000 vozů. Bude jim měnit vadnou součástku, která může způsobit zhasnutí motoru během jízdy. Firma uvedla, že opatření se týká především Japonska.

Toyota v posledních měsících ohlásila několik velkých svolávacích akcí. To může podle analytiků zhoršit její pověst u zákazníků. Zhruba v polovině října automobilka například uvedla, že svolává kolem 885.000 vozů k opravě problému souvisejícího s klimatizací.

"Opakované svolávání určitě poškozuje image každé automobilky," podotkl už dříve analytik automobilového sektoru Vivek Vaidya z poradenské společnosti Frost & Sullivan.

Toyota se s negativními dopady rozsáhlého svolávání automobilů na svou pověst potýkala již v minulosti, kdy řešila problémy s nechtěným zrychlováním vozů. Loni Toyota nicméně zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 milionu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors, jehož prodej se zvýšil o tři procenta na 9,3 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
15. 11. 2013 11:15
Re: Tak schvalne...
Tiez by ma zaujimalo, ci sa touto malichernostou niekto bude zaoberat. Ved 2.64 miliona, to je vlastne skoro nic. Za unikajuce palivo aj tak mozu subdodavatelia, u DSG je na vine prilis vlhka a tepla cinska klima.

No nic proti VW, ale kedy si uz konecne ludia uvedomia, ze ma tato automobilka uplne rovnake vyrobne a kvalitativne nedostatky, ako vsetci ostatni svetovi vyrobcovia? Honda zvolavala skoro milion aut kvoli klime, Toyoty mali problem s pedalmi, GM zas s riadenim. a VW sa tvari, ze ich auta su uplne dokonale. Tak kto si tu kyda do vlastneho?
15. 11. 2013 10:10
Tak schvalne...
...jestli (pripadne kdy) se tu objevi i tahle informace :-)
[odkaz]
8. 11. 2013 15:56
Svolávačky nevadí
Mně svolávačky nějak neodrazují. Spíše mně přijde, že se automobilka k problémům (které nastávají všude...) staví čelem. U PC programů (např. OS) se také vydávají aktualizace, které opravují chyby/problémy...