Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendární Toyota Supra najela 624 tisíc kilometrů. Už teď stojí přes milion

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Japonská tuningová ikona se v Americe objevila na prodej s až extrémním nájezdem 624 tisíc kilometrů! Dokonce i za takto ojetou Supru zaplatíte více než milion korun.

Je opravdovou ikonou hollywoodské filmové ságy Rychle a zběsile i úspěšné závodní série Gran Turismo na herních konzolích. Legendární Toyota Supra z devadesátých let je jedním z nejvýznamnějších sportovních aut ze země vycházejícího slunce a v posledních letech zažívá obrovský cenový boom. Už stojí i vyšší miliony, a jak ukazuje nejnovější netradiční nabídka, umí být i až extrémně spolehlivá.

V populární americké inzerci Bring a Trailer se objevila kultovní Toyota Supra čtvrté generace s interním označením A80, která za sebou má obrovskou porci kilometrů. Tím nejdůležitějším údajem je skutečnost, že od roku výroby 1993 po amerických silnicích najela neuvěřitelných 388 tisíc mil, tedy přibližně 624 tisíc kilometrů!

A pokud si říkáte, že až brutálně ojetý kousek je ideální příležitostí, jak si konečně splnit dětský tuningový sen, rychle vás vyvedeme z omylu. Už teď se aukce vyšplhala na více než 1,1 milionu korun a stále roste. Velké finále o originálně vypadající modrou Supru se strhne až zítra.

Video se připravuje ...

Prodejce však uvádí, že atraktivní modrá barva není podle tovární specifikace tohoto konkrétního kousku, protože prošel přelakováním už krátce po začátku nového milénia. Jinak se koukáme na vrcholnou americkou specifikaci Supry s dvakrát přeplňovaným řadovým šestiválcem 2JZ-GTE, který byl postupem let vylepšen výkonnějším zapalováním HKS Twin Power, managementem plnícího tlaku Greddy, blow-off ventilem a tuningovým výfukem Greddy.

To jsou ale jen decentní úpravy, protože legendární Supry pravidelně procházejí ještě většími tuningovými zásahy. Nijak vám to nezkazí zážitek z výkonného šestiválce se šestistupňovým manuálem a pohonem zadních kol se samosvorným diferenciálem. Prodejce současně uvádí, že v přibližně 250 tisících mil nájezdu, tedy zhruba 402 tisících kilometrech, motor prošel kompletní opravou.

Když tedy nejste odpůrci vysokých nájezdů na počítadlech kilometrů, i trochu ošuntělá Toyota Supra může být ideální cestou k tomu, jak si splnit dětský sen. Značně opotřebovaná kožená sedadla si vždy můžete nechat přečalounit, nebo je vyměnit za sportovní skořepiny a vrhnout se do víru tuningových úprav. Jen se budete muset vypořádat s velkou korozí.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme