Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota CH-R pojede 24 hodin Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Toyota Gazoo Racing postaví na start letošních 24 hodin Nürburgringu závodní stroj odvozený od crossoveru CH-R a kupé značky Lexus.

Tým Toyota Gazoo Racing patří již k tradičním účastníkům čtyřiadvacetihodinovky na slavném německém okruhu a chybět zde nebude ani v letošním roce. Pozornost bude navíce bezpochyby přitahovat crossoverem proměněným v závodní speciál.

Toyota představila koncept CH-R poprvé na podzim roku 2014 jako kombinaci kupé, hot-hatche a SUV. V tomto prvním provedení disponoval crossover třídveřovou karoserií, ale v roce 2015 byla odhalena evoluce v podobě pětidveřového provedení, která se přiblížila sériovému modelu, jehož premiéra se očekává na letošním autosalonu v Ženevě.

Podle neoficiálních informací se má základem tohoto modelu stát platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) a vedle provedení s pohonem předních kol mají být k dispozici i verze s pohonem obou náprav. Vedle konvečních verzí se zážehovými motory se máme dočkat i hybridu.

V případě závodní Toyoty CH-R je prozatím k dispozici jediný snímek, naznačující, že sériový model se loňskému konceptu příliš nevzdálí a nabídne stejné řešení pětidveřové karoserie. K technice tohoto vozu se Toyota Gazoo Racing prozatím nevyjadřuje.

Vedle crossoveru pak tovární tým Toyoty připravuje pro 24 hodin Nürburgringu kupé Lexus RC a RC F, ale ani v jejich případě nejsou vedle jediného snímku každého z těchto dvou vozu uvedeny informace o technice ukryté pod jejich karoseriemi.

Další zprávy o vývoji trojice nových závodních vozů Toyota Gazoo Racing jsou očekávány v souvislosti s odhalením sériového CH-R v Ženevě nebo velmi brzy po jeho premiéře. Samotných 24 hodin Nürburgringu je letos naplánováno na 26. až 29. května.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)