Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota FT-86II Concept: Další krok k sériovému modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Japonská automobilka dnes potvrdila, že do Ženevy přiveze evoluci konceptu FT-86 z roku 2009.

Velmi stručná tisková zpráva uvádí, že letošní mezinárodní autosalon v Ženevě se stane premiérou nové evoluce sportovního konceptu s označením FT-86 II Concept, který byl poprvé prezentován v roce 2009 v rámci autosalonu Tokyo Motor Show.

Toyota FT-86 II Concept má dát návštěvníkům ženevského autosalonu jasnou představu o finální podobě budoucího sportovního vozu značky Toyota.

Ve stejném duchu jako tisková zpráva se nese i první fotografie vozu, který je napůl cesty mezi původním konceptem a budoucím sériovým vozem. Zpoza pootevřených garážových vrat prozatím nesměle vykukuje pouze příď kupé v černé barvě. Na dalších fotografiích v galerii je koncept z roku 2009.

Toyota FT-86: Návrat kompaktního sportovního kupé

Při srovnání fotografie FT-86II s původním konceptem je jasné, že hlavní linie a také tvar světlometů zůstal zachován, ale zcela nově je tvarován otvor v předním nárazníku, jehož spodní hrana lehce připomíná supersportovní Lexus LFA.

Návštěvníci letošního autosalonu v Ženevě budou mít jedinečnou možnost prohlédnout si na jednom místě výsledek spolupráce automobilek Toyota a Subaru. Kromě FT-86II se zde ve světové premiéře představí i koncept druhé jmenované automobilky, který se sportovní Toyotou sdílí techniku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
27. 1. 2011 16:27
No...
Co se mně týče, nesnáším japonské auta, jejich design povětšinou. Jsem na němce. Ale todle je hezké a dost, prozatím... mnohem vyvazenejsi nez LFA... i ten interier ma hodne co do sebe! Ale uvidime co z toho nakonec vyleze, koncepty jsou krasne temer vsechny, seriovky pak casto kouzlo ztraci... Zatim tedy :yes: :-)
Avatar - becas
26. 1. 2011 17:45
super
Že by konečně pořádná hračka pro velký... :-)
26. 1. 2011 16:24
Re: Parada
Tobe se zda LFA skarede, mne tedy ne ;-)
26. 1. 2011 16:23
Toyota forever
Zatím nejlepší zpráva v tomto roce :yes: :yes: :yes:
26. 1. 2011 14:07
Re: Slint
:yes: :-) ;-)