Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Toyota Corolla GT AE86 (Hachi roku)

David Bureš
Diskuze (3)
Co říká na legendární nástroj pro japonské driftovací série sám majitel?

Toyota Corolla GT s interním označením AE86 patří mezi legendární vozy, především v Japonsku má tento vůz tisíce fanoušků. Již brzy se stane jeho nástupcem Toyota Celica FT-86, vycházející z konceptu FT-86 II.

Co však o původním hachi roku říká sám jeho majitel? Mezi recenzemi na Moje.auto.cz se dá najít i ta, která toto kupé hodnotí.

Japonský sporťák, vyráběný mezi lety 1983 a 1987, má klasickou koncepci motoru uloženého vpředu s pohonem zadních kol, což převezme i jeho chystaný nástupce vyvíjený ve spolupráci se Subaru. V motorovém prostoru byla benzínová šestnáctistovka, která v evropské verzi dosahovala výkonu v rozmezí od 77 kW do 92 kW při 7000 min-1.

Majitel AE86 si pochvaluje nenápadný vzhled a krásný zvuk motoru. Nízká hmotnost (okolo tuny) přispívá ke skvělým jízdním vlastnostem. Vůz podle majitele dlouho zůstává neutrální, poté přechází do přetáčivého smyku, který se ale dá lehce zkorigovat.

Mezi slabé stránky vozu patří korodující karoserie, měkká zadní náprava a převodovka, která není dostatečně dimenzovaná na výkon motoru a snadno se rozbije. Potíže bývají i s dostupností náhradních dílů.

Celou uživatelskou recenzi Toyoty Corolly GT najdete na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - theolli
4. 7. 2011 09:53
Re: Hachi
Auto je super (spíš bývalo) měl jsem dvě, jednu US verzi (mrkačky),1.6 je super ale nikoli nesmrtelná,odcházel spodek,žrala olej ostatně jako všechny výkoné Toyoty do 94 r,v.
Jinak mělo to motor myslím 4A-GE a dával se do MR2,Celici a Corolly GTi .
AE86 byla úžasná,takový CRX s pohonem na zadek ;-)
Avatar - Emel
3. 7. 2011 16:02
Hachi
Hachi měl kamarád... je to zajímavé auto, výborná atmo 1.6 je snad nesmrtelná a na necelou tunu bohatě stačí. Jen se člověk musí smířit s tím, že tu chybí pocit robustního auta... dveře i interiér jsou jako ve Favoritu. Navíc sehnat dnes auto, které by nebylo vzadu úplně zrezlé, je docela práce.
Avatar - euro89
3. 7. 2011 13:11
Nádhera
Pro starý japonský auta mám slabost :yes: Chtělo by to víc legend a míň koncernu na Moje.auto :-)