Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čekání na novou Toyotu Supra pokračuje. V Goodwoodu se ukázala, má to ale háček...

David Bureš
Diskuze (5)
Ani na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu se Toyota Supra neodhalila světu. Alespoň však nechala poslechnout svůj zvuk.

S představením nové generace Toyoty Supra si japonský výrobce stále dává na čas. O návratu slavného sporťáku se hovoří již od roku 2013, jeho představení jsme se ale stále nedočkali. Už, už se zdálo, že nová Supra bude konečně odhalena na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, tam se ale ukazuje „jen“ zamaskovaný prototyp vozu.

Kupé s červeno-černo-bílou kamufláží inspirovanou závodními barvami divize Toyota Gazoo Racing se alespoň v průběhu goodwoodského víkendu projela na tamější slavné trati. a to s vedoucím inženýrem vozu Testujou Tadou za volantem. Nadále však toho o sobě moc neprozradila. Toyota pouze oficiálně potvrdila, že pod její kapotou bude pracovat řadový šestiválec pohánějící zadní kola, což je něco, co jsme už stejně věděli.

Video se připravuje ...

Zvuk vozu si alespoň můžeme poslechnout prostřednictvím přiložených videí natočených přímo v Goodwoodu. A v tomto ohledu tedy Toyota rozhodně nezklamala, automobil s interním označením A90 zní naprosto famózně, však si jej vychutnejte sami.

Jinak ale můžeme jen znovu zopakovat dřívější informace. Toyota totiž s představením Supry rozhodně nespěchá, první zmínky o novince jsme slyšeli už v roce 2013. V lednu 2014 pak následovala studie FT-1, která podobu páté generace Supry poprvé naznačila. Jak naznačují snímky prototypu z Goodwoodu, sériové auto motivy tohoto konceptu skutečně využije, včetně řešení jeho přídě. To už ale víme od března, kdy se na ženevském autosalonu ukázal další koncept Supry – tentokrát závodně laděný GR Supra Racing.

Jinak jsme se v uplynulých letech dozvídali jen střípky z vývoje, který probíhal ve spolupráci s BMW. Supra totiž využije shodnou techniku s nadcházejícím BMW Z4. Některé byly potvrzeny, jiné vyvráceny. Poslední zprávy každopádně naznačují, že nová Supra bude nabízena buď s řadovým šestiválcem nebo dvoulitrovým čtyřválcem, v obou případech spárovaných s automatickou převodovkou. S manuálem se nepočítá. Definitivní parametry budeme znát nejpozději příští rok, kdy se má nová Supra začít prodávat.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - wakantanka
14. 7. 2018 11:39
Re: PROČ
Takze ak to zhrniem, pojazdil a najazdil si dokopy nic. Tak prosim ta nemel kraviny o manualoch a automatoch a kto za to moze.
13. 7. 2018 23:34
Re: PROČ
Dnes už nepij. ;-)
13. 7. 2018 19:09
PROČ
Proč taková auta ničí automatickou převodovkou?