Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Verso-S: První fotografie a informace

Ondřej Láník
Diskuze (52)
Toyota se vrací do třídy malých MPV. V Paříži se poprvé představí nový minivan, který bude mít karoserii kratší než 4 m, ale uvnitř nabídne dostatek prostoru pro celou rodinu. Do města nad Seinou Toyota přiveze taky nový interiér modelu iQ a studii FT-CH.

Klíčovou novinkou na pařížském stánku Toyoty bude nejmenší van v nabídce pro Evropu. Automobilka mu dala název Verso-S. Za jeho nepřímého předchůdce lze označit Yaris Verso, nabízený v letech 2000 - 2004 i na českém trhu.

Nový model dostal velmi kompaktní, jednoprostorovou karoserii, vzdáleně připomínající první generaci Mercedesu třídy A. Automobil na prvních fotografiích má nízkou masku, až nad ní umístěné světlomety s výrazně prostorovým tvarováním a bohatě prosklenou střechu.

Z první fotografie interiéru je zřejmé, že nabídka Versa-S bude obsahovat vestavěnou navigaci, automaticky regulovanou klimatizaci, verze s manuální i automatickou převodovkou. Další podrobnosti k Versu-S budou zveřejněny až při premiéře v Paříži 30.9.2010.

Prodej modelu Prius na evropských trzích již přesáhl 200 tisíc vozů, a není proto divu, že technika hybridního pohonu bude na letošním stánku Toyoty ve středu pozornosti. Uvedení nového modelu Auris HSD – prvního vozu s plnohodnotným hybridním pohonem v nižší střední třídě – předznamenává širší nasazení hybridního hnacího ústrojí i do dalších modelů značky.

I proto se v Paříži ukáže v evropské premiéře vývojová studie Toyota FT-CH (zkr. Future Toyota Compact Hybrid – budoucí kompaktní Toyota s hybridním pohonem), která je prvním full-hybridem v segmentu malých kompaktních vozů.

K vidění budou rovněž Priusy Plug-In Hybrid, které by se do prodejní sítě měly dostat v roce 2012.

Luxusní minivůz Toyota iQ se v Paříži představí s modernizovaným interiérem.

Ondřej Láník
Diskuze (52)
3. 9. 2010 17:41
Re: krajsia ako golf plus ci zafira..
ok tak ta beriem za slovo a zhrniem to : Komu nie je zhora dané, tomu sa hovori pan sveta a prilahlych galaxii a tvorca svetonazorov Klaudius..

Oki budem to rozsirovat nech si ludia zvyknu >:D >:D >:D >:D >:D
3. 9. 2010 14:44
Re: krajsia ako golf plus ci zafira..
konečne to to docvaklo >:-[]
3. 9. 2010 14:18
Re: krajsia ako golf plus ci zafira..
.. tomu sa hovori pan sveta a prilahlych galaxii a tvorca svetonazorov Klaudius, ktory ma vzdy pravdu ze?
3. 9. 2010 10:32
Re: krajsia ako golf plus ci zafira..
Ty sa môžeš hanbiť akurát tak za seba.
3. 9. 2010 10:31
Re: krajsia ako golf plus ci zafira..
Komu nie je zhora dané...