Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třetí z rodu Hummerů: H3

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Menší, provoně úspornější, ale stále vyjímečný: Hummer H3. Na jaře příštího roku příjde na severoamerický trh třetí Humvee pod označením H3 model 2006. Jeho konečná podoba byla právě odhalena.

Menší, provoně úspornější, ale stále vyjímečný: Hummer H3. Postupná "civilizace" výrobního programu offroadové značky koncernu GM se dostává do další fáze. Na jaře příštího roku příjde na severoamerický trh třetí Humvee pod označením H3 modelového roku 2006. Jeho konečná podoba byla právě odhalena.

Nekompromisní H1 následoval po několika letech model H2, který sice stále disponuje majestátnými rozměry, ale přeci jen je spíše vidět v městském provozu než v prérii. Třetí vydání je vlastně baby-Hummer, protože ve srovnání s dvojkou (celkové vnější rozměry 4820 x 2063 x 1977 mm) je o 430 mm kratší, o 150 mm nižší a 165 mm užší.

O pohon se stará, na americké poměry neobyčejný pětiválec Vortec s variabilním časováním ventilů a zdvihovým objemem 3,5 l. Nejvyšší výkon 161 kW je dodáván při 5600 ot./min. V nabídce budou jak verze s automatickou, tak i s manuální převodovkou.

Elektronicky řízený pohon všech kol od firmy BorgWarner je vybaven redukcí a uzávěrkou zadního diferenciálu. Světlá výška 231 mm je dobrým předpokladem pro zvládání prekérních situací mimo vozovky, podobně jako nájezdový úhel 40°(vpředu) a 37° (vzadu). H3 dovede brodit vodou až do hloubky 0,6 m.





komerční sdělení:

Výhodné nákupy pneumatik v e-obchodech

E-obchody vám dnes nabízejí dodání objednaných pneu do 24 hodin či přímo kompletní přezutí v partnerských pneuservisech. Při objednání kompletní

sady kol s disky montáž zdarma a samozřejmě velmi výhodné "internetové"

ceny. Jedním z nich je i úspěšný specializovaný obchod Pneuexpert.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (12)