Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hummer pokračuje v odhalování. Už víme, kdy se elektrický pick-up konečně ukáže

David Bureš
Diskuze (0)

GMC Hummer se měl světu představit již v květnu, pandemie koronaviru ale jeho premiéru odsunula na neurčito. Datum odhalení se už ale rýsují.

Hummer je dodnes renomovaná značka terénních automobilů, která však ve své době ztratila na oblibě kvůli žíznivým motorům. General Motors se ji však nyní pod hlavičkou GMC snaží oživit, místo velkých osmiválců však vsadí na elektrický pohon, aby napravila svoji někdejší image. Nový Hummer nyní opět pokračuje v odhalování.

Oživení jména Hummer pomocí elektrického pick-upu z dílny GMC americký koncern oficiálně potvrdil prostřednictvím reklamy na letošním finále Super Bowlu. Auto se následně mělo světu oficiálně představit v květnu, pandemie koronaviru ale tyto plány znemožnila, a tak se premiéra napjatě očekávaného vozidla odsunula na neurčito. Od té doby GM o projektu mlčelo, aktuálně však zveřejnilo další upoutávku. A díky ní víme, že se GMC Hummer EV světu oficiálně představí na podzim 2020.

Video se připravuje ...

Automobilka zároveň naznačila vzhled novinky. Zveřejněná upoutávka totiž nechala nahlédnout do vývojového centra, a tak nám byl ukázán jak hliněný model nového Hummeru, tak základ jeho karoserie. Díky tomu víme, že základ tvarů odkáže na původní díla značky.

Upoutávka také potvrdila, že GMC Hummer EV nabídne v nejvyšší specifikaci díky třem elektromotorům odhadovaný výkon 1.000 koní (735 kW), díky čemuž má z 0-96 km/h zrychlit za zhruba tři sekundy. Energie pak bude pocházet z nově vyvíjených baterií řady Ultium, od nichž General Motors slibuje kapacitu až 200 kWh a superrychlé nabíjení.

K dispozici mají být také různé jízdní režimy, jeden pro co nejrychlejší jízdu, jiný zase pro skvělé schopnosti v terénu. Auto rovněž nabídne odnímatelné střešní panely. Vedle pick-upu se navíc počítá i s karoserií SUV, tedy jako u původního Hummeru H1.

GMC Hummer EV se světu představí ještě letos, kdy budou rovněž spuštěny objednávky, sériová výroba ale započne až na podzim 2021. Do prodeje tak vstoupí v obdobné době jako klíčový rival, Tesla Cybertruck, což minimálně pro americké zákazníky bude hodně zajímavý duel. Zda nový Hummer dorazí oficiálně také do Evropy, je zatím stále nejisté.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme