Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vánoční Hummer – Santovi sobi mají letos dovolenou

Miroslav Kudělka
Diskuze (20)
Německá televizní stanice Pro 7 si pro svůj pořad Galileo objednala u firmy GeigerCars.de speciál pro Santu. Jako základ posloužil Hummer H2 a po jeho vyzkoušení se už Santa k sobům asi nevrátí...

Německá televizní stanice Pro 7 si pro svůj pořad Galileo objednala u firmy GeigerCars.de speciál pro Santu. Jako základ posloužil Hummer H2 a po jeho vyzkoušení se už Santa k sobům asi nevrátí...

V Evropě není lepšího úpravce amerických vozů než GeigerCars a tak byla volba pro Santovo vozidlo víceméně jasná. Jeho sobi jsou již za dlouhá léta poctivé služby znaveni a tak si o letošních vánocích budou moci odpočinout. Vánoční Hummer H2 dostal z venku rudou barvu a airbrush se zimními motivy. Obrovská chromovaná kola 10Jx22“ obouvají pneumatiky Pirelli 325/55 R 22. Aby se Santa ve volných chvilkách na sněhu nenudil, na záď mu technici připevnili dva snowboardy a dva curlingové kameny. Na střešní nosiče ještě dostal uzavřený box a sáňky. Kdyby se však dostal i s výkonným off-roadem do nesnází s doručováním dárků, má k dispozici sněžný skútr ve stejné barevné kombinaci jako auto. Ten si táhne na přívěsném vozíku osazeném stejnými chromovanými koly. Aby byla vánoční atmosféra úplná, je povrch vozu osazen 250 LED diodami, které lemují kontury karosérie a zviditelňují ji za všech světelných podmínek.

Pro usnadnění nastupování a vystupování do rozměrného vozu v těsných městských aglomerací může Santa využít vzhůru šikmo vpřed otevíraných dveří, jež nepotřebují na boku tolik místa. Jakmile Santa nastoupí, obklopí jej čalounění v červené kůži stejného odstínu jako karosérie s podobně laděnými koberci. K obložení interiéru zase posloužily panely z kořenového dřeva ořechu. Dlouhé přejezdy bude Santovi zpříjemňovat hudba linoucí se z aparatury JBL o výkonu 3800 W. Tato aparatura obhospodařuje zvukem také trojici LCD monitorů, z nichž ten největší je v zavazadlovém prostoru s úhlopříčkou 42“, který je přístupný po otevření víka kufru. Pohodu při jeho sledování zajišťují vyhřívané boxy pro svařené víno a sladkosti a hlavně velký elektrický krb.

Pohodlí jaké skýtá Santovi tento Hummer, navíc doplněné sličnou spolujezdkyní asi zapříčiní, že sobi se z dovolené již zřejmě nebudou muset vracet. Cena tohoto originálu se pohybuje na úrovni 110 tis. Euro.

Miroslav Kudělka
Diskuze (20)
Avatar - Lonestarstate
12. 12. 2006 19:28
Re: Ach jaj...
Uklidni se. Chápu, že přispěcháš nadávat pod každý článěk o americe, je to tvoje hobby, ale za tohle "vylepšní" mohou kompletně Evropani. >:D
11. 12. 2006 14:02
Kýč....
Panebože, ještě že u nás nenosí dárky svatý Klaus, ale Ježíšek (ovšem "santice" se Matce Přírodě celkem povedla :o)
11. 12. 2006 06:43
Ach jaj...
....chudáci Američania už asi od radosti nevedia čo so sebou. Niečo tak gýčové, nechutné a hlavne zbytočné sa len tak nevidí... :no:
10. 12. 2006 12:01
návrat k sobům
no s tím souhlasím že se asi k sobum nevrátí ... když mu tam dali takovou buchetku :-) .... jinak škoda že jej nevyvezli někam kde je sníh, na sněhu by ty fotky byly stylovější než na zelené trávě .. ale což, otepluje se tak si na zelené rozkvetlé vánoce zvykejme :-)
10. 12. 2006 11:29
Exot Cars
Vnitřek je nápaditý, ale zevnějšek těžce odflákli. Když už takový exot vyrobí, tak by to chtělo víc než přilepit na střechu sošku santy.