Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Co dokáže obrovský točivý moment udělat s pneumatikou?

Michal Fokt
Diskuze (26)
Videoupoutávka na chystaný Dodge Challenger SRT Demon ukazuje, jak dostává při akceleraci zabrat zadní pneumatika. Div, že se neroztrhá...

Dodge v nadcházejících měsících vyšle do světa v rámci modelového roku 2018 model Challenger SRT Demon, jenž by měl díky změně stálého převodu dostat na zadní kola více točivého momentu, než obávaný hellcat - a to až o 35 %(!). Proto dostane standardně "salámy" 315/40R18 Nitto NT05R, navlečené na 18x11palcových ráfcích, ukrytých v rozšířených blatnících. S ohledem na to, že bude auto také dobře o metrák lehčí, lze očekávat, že to bude skutečně ...démon.

Premiéra auta proběhne v dubnu na New York Auto Show a teď se na první (a nejspíš nikoli poslední) videoupoutávce můžete podívat, co točivý moment osmiválce dokáže s nízkoprofilovou pneumatikou na krátký okamžik startu provést.

Michal Fokt
Diskuze (26)
23. 2. 2017 08:52
Re: Opět trochu dezinformací.
ok.
23. 2. 2017 07:51
Re: Opět trochu dezinformací.
Je to rozhodně dost extrémní pneumatika (v kontextu silničního provozu), ale měl by ji mít z výroby (možná volitelně, nevím). Nakonec to není běžné auto. Jinak v USA je schválená pro provoz.

Dramaticky určitě ne a s protočením souhlasím.
22. 2. 2017 15:06
Re: Opět trochu dezinformací.
Uznávám, že klasické Wrinklewall, které se na dragstery používají a hlavně také se zvýšenými otáčkami dost zvětší i svůj průměr, to na obrázku fakt nejsou. S největší pravděpodobností to budou, jak píšeš, ty NT05Rs Nitto [odkaz] [odkaz] ovšem také patřící mezi drag race tire. Myslím však, že rozhodně nepatří do kategorie pneumatik, používaných pro běžný provoz i když, do provozu jsou údajně přípustné. Běžná pneumatika, podle mě, má tužší bočnice a menší grip, takže se tak dramaticky nezdeformují a guma se také určitě daleko dřív protočí.
21. 2. 2017 17:31
Re: točivý moment osmiválce
Nebylo by lepší jedno z toho vynechat? Tedy co udělá s pneumatikou točivý moment. Nebo co udělá s pneumatikou osmiválec Demonu.

Tady totiž jde i o stálý převod nebo hydrodynamický měnič.
21. 2. 2017 17:26
Re: Opět trochu dezinformací.
Mimochodem, Demon by měl obouvat Nitto NT50R. Sám si můžeš odpovědět na otázku, jestli jsou to wrinklewall.